Annonce
Debat

Læserbrev: AGF i eget hus på Fredensvang

Ceres Park - Aarhus Stadion. Foto: Ole Nielsen
Annonce

Et alternativ til de mange forslag om etablering af et nyt fodboldstadion uden løbebaner kunne være, at AGF bringer egne arealer i spil i stedet for at anvise løsninger, der skader andre brugere i stadionområdet.

Som selvstændigt aktieselskab indenfor underholdningsbranchen kan AGF bygge et ønskestadion på egne arealer mellem Jyllands Alle og Balagervej ved Fredensvang runddel. Væddeløbsbanen ligger på lejet areal ejet af kommunen.

Uden løbebaner er arealkravet mindre end for det eksisterende stadionanlæg. Der er rimelig gåafstand til parkeringsarealer ved stadion og ved væddeløbsbanen. AGF-banerne ligger mindre end 1000 m fra Aarhus Stadion. Yderligere træningsfaciliteter kan lejes på Aarhus Stadion eller på andre kommunale baner - i konkurrence med byens andre fodboldklubber.

Det er i øvrigt ikke første gang, at AGF/Aarhus Elite forsøger at etablere aktiviteter på andre brugeres arealer. I 2007 lanceredes SportscampusÅrhus, som kort fortalt skulle bestå af koncertfaciliteter på væddeløbsbanens arealer, sportskollegium ved Observatoriestien, hvor Aarhus 1900's klubhuse skulle vige, og et hotel på cyklebanen med indgang fra parkarealet nord herfor. Byrådet hoppede med om bord og bevilligede to millioner kroner til projektets fortsættelse. Der blev aldrig brugt en krone af midlerne. Men det lykkedes AGF at blokere for andre brugeres udviklingsmuligheder i flere år.

De aktuelle præsenterede forslag fra PWC indebærer en finansiering gennem salg af byggegrunde på væddeløbsbanens arealer. Hvorfor har AGF ikke meldt ind, at et sådant salg kunne ske af arealerne på Fredensvang? Igen en attitude om ikke os selv, men de andre.

I øvrigt - eftersom arealerne ved væddeløbsbanen er kommunalt ejede - er provenuet af et sådant salg mine og dine penge som skatteydere, forvaltet af kommunen. Kommunen må ikke støtte private aktieselskaber og derfor er de seneste skitserede løsningsmodeller ikke gangbare.

I slutningen af 90'erne blev det nye stadionanlæg designet, og i denne styregruppe sad seriøse forhandlere fra AGF. Man godkendte opvisningsbanens placering, løbebanerne og tilskuerpladserne med udsigt til de grønne træer omkring anlægget. Dermed også det nuværende udskældte vindfænomen. I 2006 overtog Aarhus Elite (AGF) driften af området, inkl. Arenaen og Marselisborghallen.

I de 12 år Aarhus Elite(AGF) har haft ansvaret for driften, er der intet foretaget for at afhjælpe nogle af de problemer, der i dag - 12 år senere - gør investeringen på cirka 300 millioner ubrugelig. Og det er ikke Marselisborghallen, man har ofret penge på. Der kunne købes meget læ for de 30 millioner kommunale kroner, som AGF anvendte til forbedring af VIP-faciliteterne på bekostning af bedre forhold for spillere og publikum.

At komme med trusler fra politisk side overfor væddeløbsbanen bør give bagslag for de pågældende. Og til AGF: Vis ydmyghed, og gå selv i spidsen med egne midler i stedet for at tryne andre brugere i stadionområdet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Annonce