Annonce
Debat

læserbrev: Almene boliger er ikke vejen frem

Filip Steffensen, tidl. formand Liberal Alliances Ungdom Århus. Privatfoto
Annonce

Den 5. februar skriver Keld Hvalsø (Enhedslisten) i en replik til undertegnedes indlæg fra 2. februar, at Enhedslisten ønsker billiger boliger i Aarhus Kommune, men at man også ønsker at fastholde kulturmiljøer i Aarhus Kommune. Det kan jeg kun tilslutte mig, er en god idé.

Selvfølgelig skal man efterstræbe en kommune med kulturelle frirum og grønne pletter, hvor kommunens borgere kan udfolde sig og nyde bylivet. Men hvis man samtidig har en målsætning om, at man vil skabe billigere boliger, så er den bedste løsning at lade markedsmekanismen fungere. Når Enhedslisten foreslår at udvide kvoten for almene familieboliger og ungdomsboliger, er det ganske rigtigt et løsningsorienteret forslag, men prisen er dyr, og i sidste ende vil skatteyderne stå med regningen.

Hvis man i stedet slækker en anelse på kravene til kulturelle frirum, vil man se, at det er attraktivt for bygherrer og investorer at opføre etageejendomme, der kan rumme et stort antal beboere. Det er præcis det, Aarhus har behov for, hvis man i fremtiden skal kunne huse de mange tusinde tilflyttere. Hvis ikke vi lader bygherrer opføre etageejendomme, vil udbuddet af boliger falde, og prisen dermed stige. Konsekvensen er, at Aarhus bliver en by for de velhavende, ikke for de mange. Og det ønsker Enhedslisten vel næppe?

Keld Hvalsø og Enhedslisten har ret i, at det er prisværdigt med en by, hvor der også er plads til kulturmiljø. Men når Enhedslisten stemmer imod nedrivningen af en hensygnende villa fra 1892, virker det mere som en aversion mod fornyelse og nybyggeri, snarere end et ønske om at bevare kulturmiljøer. I medfør af Kommuneplanen fra 2001 er der i forvejen en række krav til opførelsen af højt byggeri, hvor der tages hensyn til æstetik og kulturmiljø. Det kan derfor undre, at man hos Enhedslisten er så tilbageholdende, når det omhandler nedrivningen af en villa fra en svunden tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Jacob Bundsgaard og Bünyamin Simsek uddelte mundbind til århusianerne: - Vi er nødt til at vænne os til at bruge dem

Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce