Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Alternativ konsekvens i at være inkonsekvent

Aarhus Kommune drøfter på forslag fra blandt andet et par biologer og Alternativet udlægning af 600 hektar velplejet skov til rådnende skraldeskov, som dog kaldes for vildskov. Her skal selvsåede træer af alle slags have lov til at leve, vokse, vælte i stormen, dø og rådne op til glæde for svampe og insekter, fugle og vilde dyr, sikkert også ulve. Det skal være slut med at udpine jorden; tabet af biodiversitet skal stoppes. Vilde skove er eneste vej frem, også for at tilgodese FN's verdensmål, siger en biolog til Stiften 9. april.

De 17 verdensmål er mere end noget andet præget af ordene sustainability og climate, bæredygtighed og klimaindsats. Ud herfra bør Aarhus holde sig langt væk fra vilde skove. CO2'en fra de døende træer fiser jo lige op i atmosfæren! Og klimaet respekterer ikke grænser, så det rammer også os i Skanderborg samt alle dem, jeg kender i Sydafrika og mange andre steder.

I Stiften 10. april maner Jens W. Møller af helt andre grunde også til besindighed. Hvad siger mon byrådet?

Tilbage til avisen 9. april: Her går et Alternativt byrådsmedlem i brechen for, at byggebranchen skal forsage beton og yde sit til at løse klimaudfordringen ved at bygge i træ, for derved kan vore huse lagre CO2, så det ikke fiser op i atmosfæren! Jamen, hvis træet rådner i stedet for at komme på savværk, kan det jo ikke blive til huse! Det vil i hvert fald være alternativt – for ikke at sige inkonsekvent, og altså umuligt.

Men lad os nu ikke gå i små sko. Sådan er Alternativet jo. Man vil også på samme tid omlægge landbruget i hele verden til 100 procent økologi – uden tanke for, at vi så alene af den grund får brug for to jordkloder, fordi økologi – i hvert fald på nogle felter – er lig med halvt udbytte, men i øvrigt med samme CO2-udledning. Det er politisk ukorrekt at sige det, men nogen skal jo være barnet i Kejserens Nye Klæder. Lad mig formulere det så lidt stødende som muligt: Økologi er ikke så godt, hverken for klimaet eller naturen.

Uffe Elbæks gode hjerte og sociale sjæl afspejlet i partiets program for bedre velfærd, grønne meromkostninger, pjækkedage og 30 timers arbejdsuge samt den heraf afledte lavere skattebetaling til det offentlige hænger jo heller ikke sammen. Men til gengæld er der konsekvens i inkonsekvensen, og hatten af for det.

Jørgen Lund Christiansen. Arkivfoto
Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Debat

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce