Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Børnenes finanslov

Vi vender en årelang tendens med at skære i kommunernes økonomi, og vi sikrer, at der nu i stedet ansættes flere voksne i daginstitutionerne.

December måned byder ikke bare på godter, juleeventyr og gaver til de mindste. Med den nye finanslov fik vi også slået fast, at der skal ansættes mere pædagogisk personale til at tage sig af vores børn i vuggestuer og børnehaver. Med den historiske aftale om minimumsnormeringer fik vi en gang for alle slået fast, at vi vil investere massivt i fremtiden og vores børn. Vi når ikke i mål fra nytår, men allerede næste år bruger vi 500 mio. kr. ekstra på flere hænder ude i institutionerne.

Det er godt. Og i dén grad tiltrængt. Selvom jeg er glad og tryg ved min datters vuggestue i Risvangen, så kan de fleste, der har fulgt debatten om forholdene i daginstitutionerne, se, at der er mange steder, hvor det halter gevaldigt. Alle børn fortjener at blive set og hørt. De ansatte fortjener en hverdag, hvor de kan levere den pædagogiske kvalitet og omsorg, som de brænder for. Og det er helt afgørende, at vi forældre har tilliden til, at forholdene er i orden, mens vi er på arbejde.

Vi vender en årelang tendens med at skære i kommunernes økonomi, og vi sikrer, at der nu i stedet ansættes flere voksne i daginstitutionerne. De flere voksne skal også have den bedst mulige faglige ballast til at tage sig af vores børn. Derfor skal vi sikre, at der kommer flere ud fra pædagoguddannelsen, og vi skal sikre, at flere uddannes og ansættes som pædagogiske assistenter.

Det bliver et langt sejt træk, og det kommer til at koste penge. Til gengæld er det de færreste, der vil kunne påstå, at det er billigere eller bedre at lade være. Vi skal selvfølgelig være på børnenes side, investere i deres liv og fremtid og holde fast i, at det faktisk betaler sig at investere i mennesker.

Præcis som vi investerer i vores fælles folkeskole, i de unges uddannelse og i et stærkere sundhedsvæsen. Der er kommet en ny regering i Danmark. En regering, der sætter fællesskabet og velfærden først. Det vil vi alle nyde godt af. Men som børneordfører skal jeg ikke lægge skjul på, at ikke mindst en tidlig julegave til børnene var et stort ønske, som jeg er glad for, vi nu indfrier.

Annonce
Jens Joel, medlem af Folketinget, Socialdemokratiet. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Flere og flere bilejere i midtbyen kommer til at betale for parkering

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];