Annonce
Læserbrev

Læserbrev: De frie grundskoler svigtes

Derudover er vi en samlet blå blok, som er stærkt imod nedskæringen, og derfor vil vi kæmpe med næb og klør, for at dette ikke bliver en realitet.
Annonce

Den socialdemokratiske mindretalsregering har præsenteret et udspil til Finansloven for 2020, som blandt andet minimerer statens tilskud til de frie grundskoler ved at tilbagerulle koblingsprocenten fra 76 til 71 procent. Der bliver altså reduceret med fem procent, som svarer til cirka 3000 kroner mindre per elev og samlet set en nedskæring på 300 millioner kroner.

Det er en helt absurd tilbagerulning, da den tvinger mange skoler til fyringer af lærere, større egenbetaling fra forældre, og skolerne kan ende ud i en økonomisk krise, som i værste tilfælde vil resultere i en lukning.

Jeg undrer mig blot over, at Mette Fredriksen gerne vil være børnenes statsminister, når hun ikke prioriterer alle børns skolegang ligeligt. Som et plaster på det meget store og åbne sår har Socialdemokratiet valgt at prioritere 75 millioner kroner årligt fra 2021 til en ny pulje, der skal bidrage til at friholde de frie grundskoler, som ligger i yderkommunerne, i områder med betydelig afstand til en folkeskole eller som har en høj andel af socialt udsatte børn. Men med 550 privatskoler rækker 75 millioner kroner ikke særligt langt og er derfor ikke til stor gavn andet end et ynkeligt forsøg på at stoppe blødningen.

Socialdemokratiet skal dog ikke regne med, at de bare sådan lige kommer igennem med deres ønskede nedskæring i støtten til de frie grundskoler. Radikale Venstre er imod at skære i koblingsprocenten og vil derfor fastholde den på 76 procent. Derudover er vi en samlet blå blok, som er stærkt imod nedskæringen, og derfor vil vi kæmpe med næb og klør, for at dette ikke bliver en realitet.

Michael Aastrup Jensen (V), MF. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Måtte springe for livet: Nøgen kvinde forsøgte at køre betjente ned

Annonce