Annonce
Debat

Læserbrev: Balance mellem almene boliger og videreførelse af by- og kulturmiljø

Alexander S. Asboe. Privatfoto

I sit svar til Enhedslistens Keld Hvalsø 17. februar indtager Filip Steffensen, Liberal Alliances Ungdom Aarhus, en noget firkantet og, for den sags skyld, forældet position. Et friere boligmarked vil ikke betyde flere boliger til den gennemsnitlige århusianer.

Jeg kan kun tilslutte mig behovet for flere boliger, tilgængelige for den almene århusianer, både nuværende og fremtidig. Det er den helt store udfordring, kommunen står overfor, idet vi jo bliver omkring 5.000 flere om året, hvilket igen skyldes, at Aarhus, med det rige uddannelsesudbud af øverste skuffe og et kulturliv af europæiske dimensioner, er en attraktiv storby.

Derfor har Keld Hvalsø også fat i noget, når han samtidigt ønsker at bevare og tage hensyn til bymiljøet - hverdagens rammer har afgørende betydning for, hvordan hvert menneske, og dermed byens fremtid, former sig. Af den og ovenstående grund er det også Socialdemokratiets klare politik at søge den rette balance mellem udbud af almene boliger og en videreførelse af by- og kulturmiljøet.

Det åbne og lette miljø langs Langelandsgade er et godt eksempel. Byfortætning vil uden tvivl betyde et større eller mindre brud på det nuværende miljø, hvilket Keld Hvalsø opponerer imod. Til gengæld behøver det ikke at være en ødelæggelse af bymiljøet, men en videreførelse til nogle nye rammer. Hvis man i sin tid, da den centrale kasernegrund ved Frederiks Allé blev omlagt til musikhus og kunstmuseum, havde fulgt Keld Hvalsøs logik, havde vi ikke haft Musikhuset og Aros.

Hvad angår Filip Steffensens sag, må jeg tilstå at den er noget uklar. I hvor høj grad skal boligmarkedet frigives? Hvis planloven skal liberaliseres, så valget af nybyggeriets funktion er op til grundejeren, vil det ikke betyde flere og billigere boliger, men tværtimod. Ja, så ville vi, hvis ejeren ikke havde været offentlig, nok heller ikke have haft Musikhuset og Aros i dag.

Fortjenesten vil altid stå i højsædet, også på trods af bymiljø og kulturliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce