Annonce
Debat

Læserbrev: Behov for ny balance mellem børne- og skoleliv

Thomas Medom (SF). Arkivfoto: Axel Schütt

Laura Møberg Kristensen (LMK) fra Trige giver i Stiften 29. januar en fin og vigtig vidneberetning fra hverdagen i en børnefamilie. Med afsæt i sin søns oplevelser i tredje klasse, hvor lange skoledage medvirker til at udhule både lysten, læringen og legen, appellerer LMK til at fastholde kampen for kortere skoledage og retten til at konvertere yderlektioner til undervisning med to voksne.

Jeg kan forsikre LMK og andre om, at den kamp fortsætter. Og tak i øvrigt for kvitteringen for det arbejde, der ligger forud. Danske børn og unge skal ikke have det, der er blevet kaldt verdens længste skoledag. Eleverne er i forvejen under et pres med blandt andet nationale tests, målinger og undersøgelser fra første færd i grundskolen, karakterpres, socialt pres fra asociale medier og pres for at komme hurtigt igennem uddannelsessystemet.

Det er begyndt at lufte med nye vinde, som letter trykket på speederen over for de unge en anelse. Det er blandt andet set i forhandlingerne om justeringer af folkeskolereformen, som har stået på over de seneste måneder. Men de vinde blæser slet ikke kraftigt nok.

Det er nødvendigt, at vi ikke bare lokalpolitisk, men også fra nationalpolitisk hold lytter til de professionelle erfaringer, til de forældre og til de skolebestyrelser, som gang på gang sætter fokus på problemerne i skoledagens længde og derfor søger dispensation til at forkorte skoledagen.

Vi har været på vej mod en situation, hvor kvantitet har stået over kvalitet. Den kurs skal ændres, så vi kan skabe mere ro om skoledagen og mere kvalitet i undervisningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ligaens eneste sjællandske hold kommer på besøg: Århus er storfavoritter

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce