Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Bilbrande og skolevold - berøringsangsten florerer stadig

Mit gæt er, at bilerne futtes af af utilpassede unge, der ikke har noget fornuftigt at tage sig til, og som er irriterede på det samfund, de er blevet anbragt i.

Annonce

Hvad er oppe i tiden? Klimaet selvfølgelig og den stigende CO2-udledning. Ganske berettiget, for en stor trussel hænger over hovedet på os alle sammen. Men livet går alligevel videre hernede på Jorden. Helt hernede på Jorden, hvor vi små mennesker bokser med andre ting - som bilbrande, videoovervågning og nu trusler og vold mod de ansatte i skolerne.

I denne avis gættes der på, at bilbrandene er en følge af narkokrig, forsikringssvindel og leasede biler, der futtes af. Hvorfor i alverden skulle der pludselig være et sådant boom i forsikringssvindel og afbrændte leasede biler? Nej, mit gæt er, at bilerne futtes af af utilpassede unge, der ikke har noget fornuftigt at tage sig til, og som er irriterede på det samfund, de er blevet anbragt i.

I Århus Stiftstidende har vi kunnet se kort over, hvor bilbrandene har fundet sted, og dagen efter var der en oversigt over, hvilke skoler der er mest belastet af trusler og vold. Med enkelte undtagelser ligger de voldsplagede skoler i de samme kvarterer, som plages af bilbrande. Jeg siger ikke, det er skolebørn, der sætter ild på; men hvad laver disse truende og voldelige børn, når de kommer ud af skolen?

Kragelundskolen er dydsmønsteret, og her fortæller skoleleder Lene Mols, at det skyldes, den ligger i et højindkomstområde med resourcestærke forældre. Men avisen skriver intet om, hvem der bor i områderne med bilbrande og voldsplagede skoler.

Berøringsangsten florerer altså stadigvæk. Sørgeligt og aldeles ødelæggende for, at problemerne kan løses.

På samme hammel kan vi vel trække diskussionen om øget videoovervågning, hvor Enhedslisten vanen tro taler om et overvågningssamfund, nu godt fulgt godt op af Radikale Venstre, der ved valget fik en ny og stor tilstrømning fra netop disse kvarterer.

Jo, jo – tingene hænger skam sammen.

Tegning: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Måtte springe for livet: Nøgen kvinde forsøgte at køre betjente ned

Annonce