Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Bevar de gule huse som husvildeboliger

Kære Aarhus Socialdemokrati. Er det kun de økonomisk bedst stillede, der kan bo i Aarhus C? Eller vil I bevare de sociale husvildeboliger, som Socialdemokratiet opførte for 100 år siden for sine borgere i Aarhus midtby?
Annonce

De gamle, gulkalkede rækkehuse på P.M. Møllers Vej er på Aarhus Byråds dagsorden 27. maj. Husene er kommunal ejendom, der p.t. er sat til salg. Gennem mange måneder har sagen været sendt i udvalg for en genvurdering, og der er flere forskellige kræfter, der trækker i hver deres retning. Vi, der bor her, har gjort byrådet opmærksom på flere forhold, vi mener bør veje tungt for at stoppe et eventuelt salg.

I 1926 besluttede Socialdemokratiet at opføre rækkehusene som kommunale billige boliger til husvilde. Behovet for sådanne akutboliger er stadig aktuelt næsten 100 år efter. De små toværelses lejligheder tilbydes fortsat til mennesker, der er kommet i en sårbar situation, i bolignød, og som har brug for en håndsretning fra samfundet. Her er også dem, der er kommet på fode igen, og som nu har overskud til at hjælpe andre naboer. Vi er mange forskellige nationaliteter, kulturer, og her er stor mangfoldighed.

Hvis bygningerne sælges til privat udlejer, vil huslejen stige på sigt, og den blandende beboersammensætning vil ændres betydeligt. Eller husene risikerer at blive revet ned. Hvad der skyder op i stedet, kan man jo gisne om ved at se sig om i Aarhus C, med resultaterne af byrådets fortætningspolitik.

De smukke, gamle huse er bevaringsværdige både arkitektonisk, historisk og socialt. Vores grønne allé besøges flittigt af hele lokalmiljøet. Børn fra andre blokke bruger legepladsen, som beboerne selv har opsat til fælles brug. Ældre fra plejehjemmet får luft og sol på bænkene langs haverne. En oase i byen. Integration, når det lykkes bedst. Blandet by. Offentlige grønne områder er der ikke for meget af i Aarhus C. Et unikt stykke social lokalhistorie, som vi mener, er højst bevaringsværdig, og som det er vigtigt, at kommunen værner om.

Hvilken social boligpolitik fører Socialdemokratiet fra borgmesterposten? Den tidligere socialdemokratiske borgmester Thorkild Simonsen har i et læserbrev i Stiften manet byrådet til besindelse for at bevare husene på P.M. Møllers Vej som billige boliger på kommunale hænder.

Kære Aarhus Socialdemokrati. Er det kun de økonomisk bedst stillede, der kan bo i Aarhus C? Eller vil I bevare de sociale husvildeboliger, som Socialdemokratiet opførte for 100 år siden for sine borgere i Aarhus midtby?

De gulkalkede boliger på Poul Martin Møllers Vej, Aarhus C. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce