Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Bevar familieskolerne i Aarhus

For vores familie og vores barn især har forløbet på en familieskole været en skelsættende og kæmpe og gennemgribende hjælp i en fastlåst, umulig og ulykkelig situation.

Mens folkeskolerne i disse dage genåbner for alle børn, er det tilsyneladende blevet besluttet at lukke familieskolerne i Aarhus. Familieskolerne er et tilbud til familier med børn, der har store udfordringer i skolen. Et forløb varer seks måneder og består af dage på familieskolen med deltagelse af familie, dage i egen klasse samt samarbejdsmøder mellem forældre, egen skole og familieskolen.

Familieskolerne startede i 2005 med en enkelt afdeling i Tilst og blev på baggrund af positive erfaringer udvidet, og i dag er der tre familieskoler i Aarhus Kommune.

Tilbuddet har før været lukningstruet i forskellige budgetforlig - senest i 2011, hvor en offentligt bebudet lukning af familieskolerne udløste mange reaktioner. Blandt andet skrev Dorthe Ryom Fisker fra Aarhus Lærerforening i et læserbrev, at "dét, familieskolen tilbyder familier og hjemskoler, er unikt. Med stor professionalisme og indsigt arbejder familieskolen målrettet med den enkelte elev, dennes familie og lærere".

Foreningen Forældrestemmen oplever, at behovet for familieskolerne er blevet større de seneste år. Derfor kom det som en stor overraskelse, da vi i denne uge erfarede, at man ikke længere opstarter nye forløb og således de facto har igangsat en lukning af familieskolerne fra sommeren 2020. Beslutningen om at lukke familieskolerne har denne gang ikke været omkring byrådet, og den er ikke - som i 2011 - meldt officielt ud med dertilhørende mulighed for at gøre indsigelser.

Vi mener, at familieskolerne fortjener en ordentlig og sober behandling. Vi mener også, at de bør bevares, da det er et unikt, fagligt velfunderet og fantastisk koncept. For min (Stine Villumsens) familie - og vores barn især - har forløbet på en familieskole været en skelsættende og kæmpe og gennemgribende hjælp i en fastlåst, umulig og ulykkelig situation, og vi ved, at der er mange andre familier, der har lignende fortællinger.

Vi har en udfordring med børn og unge, der ikke trives. Løsningen er ikke at lukke dét, der virker.

Janus Boye. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Overblik: Læs alt om AGFs nederlag til FC Midtjylland

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce