Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Bevar familieskolerne i Aarhus

For vores familie og vores barn især har forløbet på en familieskole været en skelsættende og kæmpe og gennemgribende hjælp i en fastlåst, umulig og ulykkelig situation.

Mens folkeskolerne i disse dage genåbner for alle børn, er det tilsyneladende blevet besluttet at lukke familieskolerne i Aarhus. Familieskolerne er et tilbud til familier med børn, der har store udfordringer i skolen. Et forløb varer seks måneder og består af dage på familieskolen med deltagelse af familie, dage i egen klasse samt samarbejdsmøder mellem forældre, egen skole og familieskolen.

Familieskolerne startede i 2005 med en enkelt afdeling i Tilst og blev på baggrund af positive erfaringer udvidet, og i dag er der tre familieskoler i Aarhus Kommune.

Tilbuddet har før været lukningstruet i forskellige budgetforlig - senest i 2011, hvor en offentligt bebudet lukning af familieskolerne udløste mange reaktioner. Blandt andet skrev Dorthe Ryom Fisker fra Aarhus Lærerforening i et læserbrev, at "dét, familieskolen tilbyder familier og hjemskoler, er unikt. Med stor professionalisme og indsigt arbejder familieskolen målrettet med den enkelte elev, dennes familie og lærere".

Foreningen Forældrestemmen oplever, at behovet for familieskolerne er blevet større de seneste år. Derfor kom det som en stor overraskelse, da vi i denne uge erfarede, at man ikke længere opstarter nye forløb og således de facto har igangsat en lukning af familieskolerne fra sommeren 2020. Beslutningen om at lukke familieskolerne har denne gang ikke været omkring byrådet, og den er ikke - som i 2011 - meldt officielt ud med dertilhørende mulighed for at gøre indsigelser.

Vi mener, at familieskolerne fortjener en ordentlig og sober behandling. Vi mener også, at de bør bevares, da det er et unikt, fagligt velfunderet og fantastisk koncept. For min (Stine Villumsens) familie - og vores barn især - har forløbet på en familieskole været en skelsættende og kæmpe og gennemgribende hjælp i en fastlåst, umulig og ulykkelig situation, og vi ved, at der er mange andre familier, der har lignende fortællinger.

Vi har en udfordring med børn og unge, der ikke trives. Løsningen er ikke at lukke dét, der virker.

Janus Boye. Foto: Jens Thaysen
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bankmanden fra Nørre Aaby var med, da professionel fodbold gjorde sit indtog i AGF: Han lavede det ulovlige skifte og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Stiften mener: Derfor spiller kvinde-sporten fallit i øjeblikket

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Hilsner fra landsholdet, OB, Brøndby og Odenses borgmester: Mange er dybt berørte over Lars Høghs død

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Annonce