Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Borgmesterens forpligtelse - mursten eller mennesker?

Jeg betaler min skat med glæde, og betaler endda gerne mere end nu. Men borgmesterens evige prioritering af mursten og prestige frem for mennesker er helt forkert.

Annonce

I efteråret stod jeg på rådhuspladsen i Aarhus og holdt tale ved demonstrationen mod kommunens såkaldte balanceplan. Den plan, der ville skære voldsomt på udgifterne til mennesker med udviklingshandicap og andre socialt sårbare. Argumentet fra kommunens side var, at der ikke var råd til det nuværende (for øvrigt yderst sparsomme) niveau, at det var en nødvendighed at spare. Jeg anerkendte hverken dengang eller nu denne nødvendighed, idet jeg påpegede, at der altid synes at være penge nok i Aarhus Kommune, når der skal bygges og festes og pyntes.

Det har vist sig at være sandt igen. Nok blev nogle af besparelserne trukket tilbage i balanceplanen, men niveauet blev ikke hævet, så mennesker med udviklingshandicap bydes stadig en tilværelse på kanten af det etisk og menneskeligt forsvarlige. En elendighed, som Lev Aarhus gang på gang har dokumenteret i pressen og for politikerne.

Nu har borgmesteren fundet hele 250 millioner i kommunekassen. Men dem vil han ikke bruge på velfærd til mennesker, der ikke trives i hans egen kommune. Dem vil han bruge på stadionprojektet.

”Vi har en forpligtelse til at bidrage med et væsentligt beløb, og det synes jeg, 250 mio. kr. er”, siger Jacob Bundsgaard til Århus Stiftstidende.

Nej, borgmester Bundsgaard. Din og dit partis første og største forpligtelse må da anstændigvis være at sikre borgernes trivsel, inden der anlægges parkeringspladser ved et stadion.

Måske nogen vil belære mig om, at der er forskel på anlægskroner og driftskroner. Lad mig til dem sige, at pengene kommer fra de samme borgeres lommer, uanset om de er sat af til drift eller anlæg.

Jeg betaler min skat med glæde, og betaler endda gerne mere end nu. Men borgmesterens evige prioritering af mursten og prestige frem for mennesker er helt forkert.

Der er kommunalvalg næste år. Jeg vil huske borgmesterens og hans partis prioritering, når jeg står i stemmeboksen.

Illustration: Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce