Annonce
Debat

Læserbrev: Borgmesterflertallet diskriminerer os i de almene boliger

almene boliger alment byggeri mursten varieret boliger boligbyggeri sovialt boligbyggeri kronik aarhus byskilt nex
Annonce

På byrådsmødet 16. januar fremlagde borgmesteren en indstilling om udlejningsregler som var gennemsyret af diskrimination. Det var et direkte angreb på en boligform, som er ment som et boligtilbud til arbejderklassen, og som tilbyder gode og billige lejeboliger til alle medlemmer uanset økonomi og social status. Hvor dybt vil Socialdemokraterne synke? Desværre fik de følgeskab af resten af byrådet undtagen Enhedslisten.

Er du syg, handicappet eller arbejdsløs bliver det en udelukkelsesgrund fra de almene boliger. Opfyldelse af boligbehov er en menneskeret, men desværre er boligmarkedet præget af storeuligheder. Der tales meget om uligheden, der vokser, og her ser vi borgmesterflertallet støtte mere ulighed.

Kommunen og boligforeningers brug af fleksibel og kombineret udlejning bygger på diskrimination og forskelsbehandling, hvor folk rangeres lavere, hvis de ikke er i arbejde eller er i gang med en længerevarende uddannelse. At være på kontanthjælp, integrationsydelse eller uddannelsesydelse er ikke selvvalgt. Disse mennesker skal ikke stilles ringere.

Kommunen vil have ret til at udelukke flere borgere fra almene boliger og vil sætte byrådet uden indflydelse på tildelingskriterierne.

Byrådsflertallet stempler arbejdsløse, handicappede og syge som mennesker, der trækker et boligområde nedad. Det er førtidspensionister, arbejdsløse på dagpenge, sygedagpengemodtagere og modtagere af ressourceforløbsydelse. Oveni denne diskrimination vil man også gerne diskriminere på etnisk baggrund. Dvs. er man for eksempel efterkommer af en indvandrer, så skal man straffes og kunne udelukkes fra adgang til en almen bolig. Endda også når man er dansk statsborger. Der er brug for modstand mod den diskrimination og racisme, som her kommer til udtryk.

De rettigheder til en bolig, der følger af medlemskab af en boligorganisation bør være ens for alle medlemmer og ikke rangordnes efter medlemmets etnicitet, nationalitet og tilknytning tilarbejdsmarkedet. Det er udemokratisk, diskriminerende, ekskluderende og et overgreb på lejerne, som behandles som andenklasses borgere. Ligesom det er et angreb på boligforeningernes rettigheder og selvstyre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce