Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Budget og topstyring i Skanderborg?

Men Skovbys vokseværk må og skal ikke komme bag på rettidig politisk omhu og planlægning. Store politiske beslutninger skal, også i Skanderborgmodellen, tages med demokratisk åbenhed og inddragelse. Uanset målet er det ikke ordentlighed.

Skanderborg Kommunes budget er netop vedtaget. En masse tal - og så langt, så godt! Forud er gået en masse høringssvar, møder mellem forældrebestyrelser, medarbejdere, ledere, politikere og embedsmænd.

Embedsværkets og borgmesterens tekniske budget er derefter blevet endevendt og politisk behandlet i udvalgene og på budgetseminar. Endelig budgetforhandles der i dagevis - og ud på de små timer om natten. Der ændres, justeres, skæres til, og forligspartierne skriver under. En proces, jeg har været en del af rigtig mange gange.

Sommetider har jeg sågar underskrevet noget, jeg havde svært ved at støtte 100 procent helhjertet. Men sådan ER budget-kompromiser og politik. Man gir' og tar'! Således, uden tvivl, også i år. MEN: Hvad var det lige der skete, på falderebet, i 11. time?

I budgettets prosadel var der pludselig indskrevet en passus, formentlig kun ganske få kendte på forhånd. En passus, der med et pennestrøg kan ændre tilværelsen for 50 udfordrede familier i kommunen. Gennemføres ”sidste øjebliksideen”, ser Columbusskolens fremtid pludselig helt uoverskuelig ud! (Columbusskolen er et specialiseret skoletilbud og en afdeling af Skovbyskolen i Skovby, red.).

Columbusskolen er via en utrolig dedikeret, og målrettet pædagogisk indsats de sidste mange år vokset og vokset og gået fra cirka 15 elever til nu 50. Som følge af elevtilgangen har den gamle, nedslidte skole længe været i bekneb for flere - eller nye - kvadratmeter. Et behov, som budgetforliget for to år siden tog konsekvensen af og bevilgede en ny skole.

De seneste halvandet år har elevernes skole, legepladser og omgivelser derfor været en byggeplads med byggerod, sikkerhedshegn, lastbiler, kraner, gravemaskiner og andre spændende ting, og alt imens har skolens personale alligevel fået hverdagen til at fungere med flere og flere elever og nye, dygtige kolleger. Lyset for enden af tunnelen har hele tiden været udsigten til en ny og tiltrængt større skole.

Det er nu pludselig ændret til, at vores elever, der har meget brug for kendte rammer og forudsigelighed, sammen med deres familier kastes ud i endnu en periode med masser af ubekendte. Fordi en eller to i toppen af det kommunale embedshierarki vil ombygge den knap færdige specialtegnede skole - til børnehave. Fordi pasningsgarantien er økonomisk uhyre vigtig.

MEN Skovbys vokseværk må og skal ikke komme bag på rettidig politisk omhu og planlægning. Store politiske beslutninger skal, også i Skanderborgmodellen, tages med demokratisk åbenhed og inddragelse. Uanset målet er det ikke ordentlighed. Det er en ommer, så den rigtige beslutning kan tages af de folkevalgte politikere, baseret på argumenter og evidens i demokratisk åbenhed - uden topstyring!

Annonce
Ole Juhl Jeppesen, lærer på Columbusskolen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tryghed er en af varerne på hylden

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112 For abonnenter

Spark, slag og knivstik mens offer lå ned: Fem gerningsmænd på fri fod

Annonce