Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Bundsgaard, Bünyamin og bulldozerne

Aarhus Byråd er i gang med at tage beslutning om tvangsflytning af 3000-4000 borgere. Børn, forældre, invalider, arbejdende. Det kaldes udviklingsplaner for Bispehaven, Gellerup, Toveshøj.

Hvorfor skal de flyttes?

Det skal de, fordi borgmester og et byrådsflertal vil sørge for, at ”udsatte boligområder” ikke skal være ”udsatte”. Det gør man ved at tvangsfjerne nogle tusinde udsatte beboere og lokke nogle tusinde middelklasse-folk til at bo i nye tæt-lave boliger. Eftersom man ikke ”bare” kan tvangsflytte beboerne, må man lige gribe den ”omvej” at nedrive deres bolig – så er de jo nødt til at flytte.

Er det nødvendigt at bulldoze ca. 1000 boliger for at ”ændre beboersammensætning”? Se til København – der klarer man de såkaldte ”ghettoproblemer” uden nedrivninger. Og Brabrand Boligforening HAR lavet en udviklingsplan UDEN de tvangsflytninger og nedrivninger, som borgmesteren og SF og Det Radikale Venstre og Alternativet i Aarhus nu vil stemme igennem, sært nok ivrigt støttet af Venstre og Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Nedrivning af 1000 boliger var politisk hovedmarkering i borgmesteren og hans medløberes plan fra juni 2018 (29 byrødder, inkl. R, SF og Alternativet - Enhedslisten imod). Sært nok var tallet også 1000 i Odense. Hvis boligforeningerne ikke ville være med til de 1000, kunne borgmesteren med støtte fra boligministeren true med, at staten vil overtage planen men gennemtvinge endnu større nedrivninger. Borgmesteren har haft stor direkte indflydelse på lovens udformning.

Tankesættet bag beslutningen om tvangsflytning og nedrivning blev tydeligt formuleret af Venstres rådmand Bünyamin Simsek i byrådsdebatten 15. maj 2019: ”Der er nogle ting, jeg bliver nødt til at slå fast. Hvis ikke min far og mor havde påtaget sig forældrerollen og forældreansvaret, ja så ville jeg ikke være her. Hvis ikke min far og mor havde insisteret på, at jeg skulle lave mine lektier (…) så var jeg nok ikke her. (...) Hvis ikke min far og mor havde en drøm på mine vegne (...) Det er såmænd bare den drøm, jeg gerne vil give videre til børn i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven. Jeg ser ikke, den er til stede i dag. Det er dokumenteret i tal. Det er en væsentlig forskel til Enhedslisten, som vil værne om, at børn ikke klarer sig godt, vil værne om, at der bliver kastet med sten mod vores brandfolk og politifolk, vil værne om, at der er kriminalitet.” Simsek mener: Sådan ER det – sådan ER de mennesker i Gellerup, Toveshøj, Bispehaven.

Har borgmester Bundsgaard ytret sig tilsvarende? Jo-da.

Har Bundsgaard og Bünyamin (B&B) forklaret, hvordan det går til, at når ”vi” fordriver nogle tusinde familier ved at rive deres boliger ned, så får forældrene drømme for deres barns fremtid? Så kaster børnene ikke sten mod brandfolk og politi, og så er der ingen kriminalitet? I så fald: Gud være lovet for bulldozerne!

Har B&B forklaret, hvordan de fattige, som tvinges til at flytte, får det bedre? I Udviklingsplanerne er en del ord om, hvor lyst og dejligt, kvartererne senere vil blive, når nye ”ressourcestærke beboere” flytter ind i de kommende tæt-lave boliger. Derefter en del ord om, at man – især boligforeningerne - vil sørge for en ”god modtagelse” af de tvangsflyttede. Mon ikke en del beboere i de ”modtagende afdelinger” vil se lidt syrligt på, at deres normale flytte- og oprykningsret bliver suspenderet af hensyn til nogle tvangsflyttede?

Min vurdering er: Nedrivningsplanen skal vise vælgerne, at borgmesteren og hans parti – og Venstre – kan vise handlekraft over for indvandrere og ”deres ghetto”, så de kan komme på bedre tanker (ganske vist ryger der nogle førtidspensionister i samme gryde). Øvelsen skal vise, at VI kan træde handlekraftigt op over for dem. Ligesom Støjbergs handlekraftige adskillelse af børn og forældre på udrejsecentret i Hillerød skal få dem på bedre tanker om at vende hjem til Somalia ”og genopbygge deres land”. Så: Vildfarne vælgere, som har stemt på Pia Kjærsgaard, kan trygt vende hjem til Liste A (og V.)

Skidt med miljøbelastning ved nedrivning plus erstatningsbyggeri. Skidt med pengene – dem tager vi nemlig fra lejerne i den almennyttige sektor, fra Landsbyggefonden – så bliver der lidt mindre til hovedistandsættelser og miljøforbedringer andre steder. Skidt med humaniteten.

Det er stemmemaksimeringen, der tæller.

gellerupbuldozernedrivningbundsgaard nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce