Annonce
Debat

Læserbrev: Byrådet bør behandle ensartede projekter ens

"Officerskvarteret", Langelandsgade, Kaserneboulevarden og Falstersgade med markering af den sammenhængende villabebyggelse indtegnet med grønt (af Christian Stenbro Eriksen) december 2018. Langelandsgade 106 ses nederst til venstre i markeringen. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.
Annonce

I "Officerskvarteret" har vi oplevet stor interesse fra investorer, som vil opkøbe de gamle villaer, rive ned og bygge nyt. Med et forslag til nyt etagebyggeri på Langelandsgade er der udsigt til, at de gamle villaer vil falde en efter en som følge af "salami-metoden".

"Officerskvarteret" kom med i kulturmiljøet for Øgaderne. I kommuneplantillægget lød det: "Det vil fremover være kommuneplanens retningslinjer for værdifulde kulturmiljøer, som inddrages i forbindelse med udvikling af området". Men med seneste projekt, som er en fortsættelse af byggeriet på Langelandsgade, har vi ikke kunnet se, at retningslinjerne er fulgt. På trods af udpegningen som kulturmiljø, bliver vi bogstavelig talt tromlet.

Byrådet har tidligere afvist byggeri på Kaserneboulevarden i 2004 og i Samsøgade i 2017 med bevarende lokalplaner. Vi ønsker derfor at gøre byrådet opmærksom på forpligtigelsen til at behandle ensartede sager ens. Da kommuneplanen har til særligt formål at sikre bevaringsværdige bebyggelser og sammenhænge, mener vi ikke, at der er saglige argumenter for det nye projekt.

Vi er opmærksomme på, at projektet er kørt frem med seks etager, så man kan blot kan pille en etage af og få byggeriet lempet igennem. Men en etage gør ingen forskel. Byggeriet virker hensynsløst og vil på grund af sin størrelse give skygge og indbliksgener, der vil forringe livskvaliteten for beboerne.

Vores indtryk er, at Aarhus Kommune har søgt at lette vejen for projektet og ikke har søgt tilpasning eller afklaring i forhold til de rammer og den kontekst, projektet indgår i.

Vi forstår ikke, at investorer med speciale i opkøb og nedrivning af gamle villaer skal sætte dagsordenen for byudviklingen med ligegyldigt byggeri. Vi får en skæv og kedelig by, hvor der ikke er plads til familier eller andre boformer.

De gamle sammenhængende haver er til glæde for 36 børn og voksne i de syv villaer, men også for beboerne i Falstersgade, Langelandsgade, Kaserneboulevarden, i Klostervangen samt forbipasserende.Uden planlægning forsvinder det særlige ved kvarteret, og de grønne kvaliteter og åndehuller i byen ødelægges.

Kære politikere. Følg kommuneplanen, og planlæg efter den. Følg anbefalingerne fra Kulturmiljørådet om ikke at vælte villaen "Solbakken".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Aarhus For abonnenter

Håndboldklub er afhængig af forældres frivillige indsats for at få økonomien i mål: Vil du helst sælge burgere eller rydde op efter motionsløb?

Annonce