Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Corona har vist os vejen til et bedre arbejdsmiljø

Lederne har haft frihed til faglig ledelse, og vi har oplevet, at der er blevet givet tillid til, at beslutninger i mange tilfælde træffes bedst lokalt.
Annonce

Flere medarbejdere på de sociale botilbud og frihed til lokal ledelse giver et bedre arbejdsmiljø.

Midt i marts, da regeringen lukkede Danmark ned, så vi som fagforbund ind i en mulig virkelighed med højt sygefravær og kaotiske tilstande på de sociale botilbud. Corona-epidemi, sårbare borgere og en generel usikkerhed var udsigten, og vi gruede for konsekvenserne. Virkeligheden blev en anden. Botilbuddene har stort set været forskånet for coronasyge. Samtidig hører vi fra vores tillidsrepræsentanter, at arbejdsmiljøet for personalet på botilbuddene generelt er blevet forbedret Og hvordan kan dette så lade sig gøre midt i en pandemi?

Vi i Socialpædagogerne er ikke i tvivl. Under corona er der blevet fokuseret 100 procent på kerneopgaven - nemlig at være der for og med borgerne - også under vanskelige forhold. Realiteten er, at der under corona er fjernet opgaver – på godt og på ondt. Godt, fordi der har været mindre dokumentation og administrative belastninger. Ondt, fordi borgernes mulighed for normale aktiviteter og samvær blev umuliggjort.

Denne omlægning har derfor betydet flere personaleressourcer til den daglige drift, og samtidig er der brugt færre ressourcer på dokumentation. Lederne har haft frihed til faglig ledelse, og vi har oplevet, at der er blevet givet tillid til, at beslutninger i mange tilfælde træffes bedst lokalt.

Denne store forbedring af arbejdsmiljøet er fantastisk. Vi har haft stort gavn af den lokalpolitiske borgfred, som har betydet færre detailstyrende tiltag fra politisk hold. Samtidig har den centrale ledelse udvist tillid til, at de lokale ledere har de bedste forudsætninger for at kunne træffe gode beslutninger.

Vores klare opfordring til arbejdsgiverne er derfor, at det vil være rigtigt ærgerligt ikke at uddrage de gode erfaringer fra en ellers svær situation. Der er derfor ingen grund til at gå tilbage til tidligere praksis, som, vi ved, tærer på personalet i en uhørt grad, fordi der ikke er balance mellem opgaver og ressourcer.

Socialområdet fortjener bedre.

Gert Landergren Due, kredsformand, Socialpædagogerne Østjylland. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce