Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Corona og masker

En løsning kunne være at opfordre dem, der er i risikogruppen (...) til at påføre sig et mundbind, når de forlader deres hjem, eller når de udenfor hjemmet møder andre mennesker. Så vil andre automatisk holde afstand og vise hensyn.

Annonce

Coronaen er over os, det er der ikke megen tvivl om. Vi hører om den konstant, og vi tager vores forholdsregler i en sådan grad, at kun ganske få i Danmark er konstateret smittet. Kun omkring 12.000 er registreret positive, selvom man har testet rigtigt mange for at se, om der er et mørketal. Det er der tilsyneladende ikke. Heldigvis er heller ikke ret mange døde af denne virus, som vi bliver klogere og klogere på fra dag til dag.

Men netop det, at så få er smittet, gør os sårbare og utrygge, for hvad sker der, når vi åbner for turisterne fra lande, hvor smittetrykket er meget større end i Danmark? Hvordan kan vi så beskytte os og specielt dem, som ikke har godt af at blive ramt af denne virus? For allerede nu ved vi, at nogle bedre tåler denne virus end andre.

Vi skal holde en meters afstand til hinanden, men to meter til dem, der er i risikogrupperne. Dem skal vi holde dobbelt så lang afstand til. Men hvordan ved vi, hvem der er i risikogruppen? Det kan vi ikke aflæse på folk, som vi møder på gaden.

En løsning kunne være at opfordre dem, der er i risikogruppen, eller dem, der ikke har lyst til at blive ramt af denne virus, til at påføre sig et mundbind, når de forlader deres hjem, eller når de udenfor hjemmet møder andre mennesker. Så vil andre automatisk holde afstand og vise hensyn. Hvis man f.eks. kommer ind i en bus med et mundbind, så vil andre automatisk holde afstand.

På denne måde kunne vi passe bedre på hinanden, ved at de ”sårbare” passer på sig selv. Måske kunne vi så i større omfang leve et normalt liv igen.

Thøger Pauli. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se politiet i vanvittig jagt gennem Aarhus: Motorcyklist blæste på fartgrænserne, kørte over for rødt og på fortov og cykelstier

Aarhus For abonnenter

Uventet drejning i bandesag: Tiltalt i kidnapningssag mødtes med nu afdød rapper

Annonce