Annonce
Læserbrev

Læserbrev: De bredeste skuldre skal bære de største byrder

Annonce

De bredeste skuldre skal bære de største byrder. Sådan lød et krav fra Venstres byrådsgruppe i Aarhus i forbindelse med at skabe balance på socialområdet. Aarhus Kommunes socialområde stod overfor nogle gigantiske besparelser.

Det var vigtigt for Venstre, i forbindelse med at der skulle skabes balance på socialområdet, at det skulle ske så skånsomt som muligt for de socialt svage i Aarhus Kommune. Derfor gik vi til forhandlingerne med kravet om at skåne socialområdet mest muligt og brede besparelsen ud over hele kommunen.

Det har været altafgørende for Venstres deltagelse i forhandlingerne om en ny balanceplan 2020 for sociale forhold og beskæftigelse, at en hel række besparelsesforslag blev taget af bordet – nævneværdige er rammebesparelserne på 1,5 procent på bosteder, institutioner og psykiatripladser.

For at skabe balance på socialområdet var det vigtigt, at det ikke kun var socialområdet, der skal bidrage til at skabe balance. Derfor foreslog Venstre, at de største magistratsafdelinger, med de største budgetter i kommunen, skulle bidrage mest i prioriteringen, sådan at socialområdet i Aarhus Kommune blev skånet mest muligt.

For Venstre har det været vigtigt, at alle kommunens afdelinger skulle holde for. Dem med de største budgetter skulle yde mest. Det lykkedes Venstre, at 15 millioner af besparelsen på i alt 45 millioner blev fordelt ud over alle afdelinger i kommunen. Vi havde gerne set, at op til 30 millioner skulle bæres af de bredeste skuldre, men vi kunne desværre ikke opnå opbakning til dette hverken fra den røde side eller de øvrige partier i blå blok.

I Venstre er vi trods alt tilfredse med, at en del af den samlede besparelse på de svageste medborgere blev fordelt på flere afdelinger.

Gert Bjerregaard (V), byrådsmedlem i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce