x
Annonce
Læserbrev

Læserbrev: De bredeste skuldre skal bære de største byrder

De bredeste skuldre skal bære de største byrder. Sådan lød et krav fra Venstres byrådsgruppe i Aarhus i forbindelse med at skabe balance på socialområdet. Aarhus Kommunes socialområde stod overfor nogle gigantiske besparelser.

Det var vigtigt for Venstre, i forbindelse med at der skulle skabes balance på socialområdet, at det skulle ske så skånsomt som muligt for de socialt svage i Aarhus Kommune. Derfor gik vi til forhandlingerne med kravet om at skåne socialområdet mest muligt og brede besparelsen ud over hele kommunen.

Det har været altafgørende for Venstres deltagelse i forhandlingerne om en ny balanceplan 2020 for sociale forhold og beskæftigelse, at en hel række besparelsesforslag blev taget af bordet – nævneværdige er rammebesparelserne på 1,5 procent på bosteder, institutioner og psykiatripladser.

For at skabe balance på socialområdet var det vigtigt, at det ikke kun var socialområdet, der skal bidrage til at skabe balance. Derfor foreslog Venstre, at de største magistratsafdelinger, med de største budgetter i kommunen, skulle bidrage mest i prioriteringen, sådan at socialområdet i Aarhus Kommune blev skånet mest muligt.

For Venstre har det været vigtigt, at alle kommunens afdelinger skulle holde for. Dem med de største budgetter skulle yde mest. Det lykkedes Venstre, at 15 millioner af besparelsen på i alt 45 millioner blev fordelt ud over alle afdelinger i kommunen. Vi havde gerne set, at op til 30 millioner skulle bæres af de bredeste skuldre, men vi kunne desværre ikke opnå opbakning til dette hverken fra den røde side eller de øvrige partier i blå blok.

I Venstre er vi trods alt tilfredse med, at en del af den samlede besparelse på de svageste medborgere blev fordelt på flere afdelinger.

Gert Bjerregaard (V), byrådsmedlem i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce