Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Læserbrev: Den, der tier, samtykker

<p>personale den der tier sammentygger sygeplejerske sygeplejersker stress prioritering prioriteringer sygehus patient behandling patienter hospitaler hospital medicin nex</p>

Jeg kan ikke længere tie, da jeg netop nu oplever et kæmpe skred, og omfangsrige kompromisser, hvad angår kvaliteten i det danske sundhedsvæsen.

Jeg arbejder på en højt specialiseret afdeling på Aarhus Universitetshospital. Jeg har jordens bedste arbejdsplads med dygtige og dedikerede ansatte; læger såvel som sygeplejersker.

personale den der tier sammentygger sygeplejerske sygeplejersker stress prioritering prioriteringer sygehus patient behandling patienter hospitaler hospital medicin nex

Grundet besparelser skulle vi for to år siden fusionere med et afsnit som skulle nedlægges. Dette medførte en stor personaleflugt og en enorm forringelse af arbejdsmiljøet. I 2014 forlod 19 ud af 45 sygeplejersker afdelingen.

Vi var rigtig hårdt ramt af et lavt kompetenceniveau på grund af mange nyansættelser. Vi oplevede flere sygemeldinger, nogle af mine kollegaer gik grædende hjem og mange medarbejdere i afdelingen havde en følelse af mistrivsel.

Annonce

Arbejdstilsynet udstedte et påbud på baggrund af et stort arbejdspres og uklare krav til medarbejderne. Vi fik gjort noget ved arbejdspresset og arbejdsmiljøet. Der blev arbejdet på oplæring, kompetenceudvikling samt arbejdsmiljøet. I en kortere periode reducerede ledelsen i operationsaktiviteten, for at vi kunne komme ovenpå igen.

Netop som skuden er vendt, er vi blevet pålagt besparelser på 2,5 mio. kr. i 2015. Men realiterne er, at vores driftsbudget reelt set skal nedskæres med 8,5 mio. kr. Dette skyldes blandt andet, at afdelingen kører med et merforbrug, som også skal finansieres. Vores merforbrug skyldes blandt andet overarbejde, samt at de forskellige hjerteklapper mm. bliver dyrere. Herudover mangler vi fortsat at foretage en sengereduktion, der er planlagt for 2016.

I mit afsnit bliver besparelsen udmøntet ved, at vi skal operere tre ekstra hjertepatienter om ugen uden at få tilført ekstra ressourcer. Dette gøres ved at omlægge og optimere patienternes forløb i afdelingen.

Vi står desuden i den situation, at vi har fire vakante stillinger og to nye opsigelser. Dette på baggrund af, at der i Region Midt har været ansættelsesstop de sidste par måneder, så vi kun har haft mulighed for at ansætte nye medarbejdere i tre måneder ad gangen.

Heldigvis er ansættelsesstoppet ophørt pr. 1. oktober. Vi skal altså operere ekstra hjertepatienter, men med færre ressourcer.

Ledelsen prøver at være positive og siger: »Vi undgår at afskedige nogen«. Men hvem siger, at man vinder ved at blive tilbage?

Vi har endelig fået et fantastisk arbejdsmiljø igen, men hvad skal vi gøre for at dette bibeholdes?

Jeg har svært ved at se, hvad jeg skal nedprioritere i min kontakt med patienterne. Jeg er allerede der, hvor jeg ikke altid har tid til at vaske dem eller spørge dem om relevante emner af frygt for, at deres svar tager 'for lang tid'. Jeg må overlade ret meget til patienterne selv, deres pårørende eller tilfældighederne.

Jeg kan frygte for fremtidens sygeplejersker. De studerendes læringsmiljø er i de travle perioder ikke altid tilstedeværende. De skal tage sig af mig, den dag jeg skulle få brug for at være patient. Men lærer de mon at træne det faglige skøn samt kliniske blik? Jeg tænker: »Godt, jeg selv er sygeplejerske i det tilfælde, at jeg skulle ende med at blive patient«.

Jeg oplever, at jeg på grund af denne besparelse er nødt til at tænke meget mere på økonomien fremfor på patientens forløb.

Jeg vil ikke have dårlig samvittighed over at prioritere min frokostpause. Jeg vil ikke undskylde over for mine patienter for den ydelse, de ikke får. Besparelserne er politisk bestemt, og jeg gør mit bedste hver eneste dag, jeg er på arbejde - ud fra de vilkår jeg arbejder under!

Jeg føler dog, det er min pligt som kollega, sygeplejerske, tillidsrepræsentant og menneske, at sige højt: »VI SAMTYKKER IKKE«.

Vi er nået til et punkt nu, hvor disse besparelser kommer til at gå kraftigt ud over både den nødvendige faglige kvalitet, den patientoplevede kvalitet og arbejdsmiljøet!

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce