Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Den holistiske grønne tråd i Alternativets politik

Som vælger står du netop nu og skal overveje, hvor du skal sætte dit kryds. Både til Folketinget og Europa-Parlamentet. Det er vigtigere end nogensinde, at vi formår at få sat de vigtigste udfordringer helt frem i feltet.

Vi ved allerede, at menneskeskabte klimaforandringer er en af de helt store udfordringer, som på sigt kan forårsage ressourceknaphed, millioner af klimaflygtninge og ekstremt vejr. Nu viser en ny 1.800 sider lang rapport at op mod én million dyrearter risikerer udslettelse - mange endda indenfor årtier. Vores rovdrift på jordens begrænsede naturressourcer udgør ganske enkelt en decideret trussel mod menneskets egen overlevelse på planeten jorden.

Hvordan skal vi takle det? Jo Alternativet har ikke bare et håb for en bedre fremtid – vi har også en plan.

Alternativets mere end 500 siders konkrete politik er blevet til et overskueligt men ambitiøst regeringsprogram født ud af frustrationen over de øvrige statsministerkandidaters manglende ambitioner på såvel det grønne område som på hele det omfordelingspolitiske område. Alternativets regeringsprogram er totalt i overensstemmelse med FN's 17 verdensmål og er et svar på alle de store kriser.

Politikerleden vil vi bekæmpe ved at indføre karensperiode for ministre, ved at lave ministerpensionen om til en arbejdsmarkedspension, lave en ny offentlighedslov, indføre rettighedstjek af lovgivning samt øge borgerinddragelsen gennem oprettelsen af et nyt borgerkammer og en borgertribune.

Den grønne omstilling skal sikres gennem et grønt superministerium, der skal være over alle andre ministerier. Vi skal have omlagt skattesystemet, så skat i højere grad flyttes fra indkomst og over på forbrug, formue og forurening. Endvidere vil vi modernisere grundloven og have indskrevet naturens rettigheder meget mere.

Empatikrisen skal løses ved at fjerne alle de rigide modkrav til ledige og fjerne fattigdomsreformerne – herunder tiltag, der mere indirekte også skaber ulighed, som eksempelvis ghettoplanen. Alt er naturligvis fuldt finansieret.

En stor del af kampen skal naturligvis kæmpes internationalt, og Alternativet går til valg som en del af den fælleseuropæiske liste "European Spring", der blandt andet vil indføre en bindende europæisk klimalov, en miljø- og klimadomstol, en bæredygtig landbrugsordning og et solidaritetsprogram, der blandt andet skal bekæmpe fattigdom i hele Europa og meget, meget mere.

I Alternativet har vi ikke bare et håb – vi har en plan.

Niels Christiansen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce