Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Den nye regering må og skal afskaffe diskrimination

Annonce

Danmarks nye regering må afskaffe den diskrimination, der gennem de senere år har infiltreret love og regler og praksis i Danmark. Det er folketingsvalgets klare tale, på lige fod med en øget klimaindsats, så det har AarhuSomali en klar forventning om.

I de såkaldte ”ghetto”-love og ”ghetto”-lister er der andre regler for ”ikke-vestlige” indvandrere, end der er for ”hvide danskere”. Der er hermed tale om åbenlys diskrimination på baggrund af herkomst.

Aarhus Kommune har spurgt Justitsministeriet, om man må afvise folk med ”ikke-vestlig” herkomst som lejere til lejligheder i udsatte boligområder. Ministeriet har svaret, at dette ikke er sagligt begrundet og dermed ikke lovligt. Der henvises til Den Europæiske Menneskerettigheds Konventions artikel 14, der forbyder diskrimination. Men stadigvæk er der ”ghetto-love” og ”ghetto-lister” med åbenlys diskrimination af folk med ”ikke-vestlig” baggrund.

I AarhuSomali, en sammenslutning af 13 somaliske foreninger i Aarhus, har vi en klar forventning om, at den nye regering hurtigst muligt afskaffer de diskriminerende love og regler.

Desværre er diskriminationen langt mere omfattende end dette, så meget skal ændres. Der er den lave integrationsydelse, som nu er omdøbt og endnu lavere. Der er de øvrige ”fattigdoms-ydelser”, indført for især at ramme folk med anden etnisk baggrund end dansk. Der er ”burka-forbuddet”, dobbelt straf i ”ghetto-områder”, vuggestue-tvang, og så er der alle stramningerne mht. familiesammenføring, tolkebistand, opnåelse af statsborgerskab – man kan blive ved og ved.

Mange dansk-somaliere har desuden en kæmpestor daglig utryghed, nemlig den tidligere regerings målrettede forsøg på at smide så mange som muligt med somalisk herkomst ud af landet. Særligt med hensyn til dette vil AarhuSomali appellere til den nye socialdemokratiske regering, at man stopper med denne hetz og forfølgelse af en minoritetsgruppe, hvor langt det største flertal bare gerne vil have lov til at leve i fred og deltage i samfundslivet.

Gellerupparken fra dronehøjde. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Sexisme: Er der en kvinde til stede?

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce