Annonce
Debat

Læserbrev: Der må være andre muligheder end at rive gode boliger ned

Annonce

Ifølge regeringens udspil om at nedbryde og at foretage gennemgribende fysiske forandringer af udsatte boligområder, den såkaldte "ghettoplan", påtænker Aarhus Byråd meget store ændringer af Gellerup og Bispehaven.

For Gellerups vedkommende skal der ske en nedrivning af yderligere 600 familieboliger. Dette bevirker, at der skal ske en nedrivning af yderligere ni blokke, heraf eventuelt salg af én blok. Hvad angår Bispehaven, er der foreslået nedrivning af tre blokke i alt 318 boligenheder. For de berørte boligorganisationers vedkommende skal der udarbejdes en udviklingsplan med højst 40 procent for almene boliger, som skal godkendes af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Det er uforståeligt, at Gellerup igen skal udsættes for yderligere nedrivninger af gode familieboliger. Gellerup har lige været og er ude i store forandringer, som er vedtaget på demokratiske afstemninger. De nye forslag kommer overhovedet ikke til afstemning blandt beboerne. Dette gælder også for boligforeningerne, som rammes af, at deres boliger skal nedrives frem til 2030.

Genhusning skal ske i samarbejde med de berørte boligforeninger. For de beboere, som skal flytte, kan det medføre store økonomiske udgifter. Ved nybyggeri vil udgiften til en ny bolig være langt større, idet omkostningerne ved nybyggeri er langt dyrere. Det vil være svært for mange beboere at finde økonomi til at betale den langt større husleje.

Jeg forstår ikke, at demokratiet skal sættes ud af spil, hverken beboerne eller boligforeninger får nogen indflydelse på de radikale ændringer, som er udtænkt af byrådet. Jeg vil opfordre de berørte boligforeninger til at tage sagen op i deres repræsentantskaber.

I øvrigt så må der være andre løsningsmuligheder end at rive gode boliger ned. En løsning vil være at lade de berørte boligforeninger finde nogle løsningsmuligheder for at finde løsbare ændringer, som vil være til gavn for beboerne. Dette bør ske i samråd med BL Danmarks Almene Boliger, kreds 5 i Aarhus.

Aarhus Byråd ved borgermester Jacob Bundsgaard har underskrevet en aftale om udsatte boligområder i Aarhus Kommune, inden en lovgivning på området er blevet udarbejdet af Folketinget. Der kan trods alt komme visse justeringer i forbindelse med lovgivningsarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Annonce