Annonce
Kronik

Læserbrev: Det danske samfunds grundvold testes de næste måneder

Er du hjemløs, er det svært at blive hjemme! Vores samfund måles på, hvordan vi behandler de svageste.

Annonce

Astronomiske milliardbeløb kastes ind i kampen for at sikre det danske samfund. Perspektivet er netop, at landet ikke kastes ud i en længerevarende dyb krise i kølvandet på pandemien.

De mange penge skal sikre, at virksomheder ikke går konkurs, at arbejdsstyrken ikke sættes på gaden, men bliver i virksomhederne, så vi ikke skal starte fra ’nul’, når sygdomsangrebet er overstået, og produktionsapparatet går i gang igen.

Det hedder rettidig omhu, og er det nøgterne ræsonnement i staten og regeringens økonomiske hjælpepakker.

Samtidigt er målsætningen at begrænse presset på sundhedsvæsnet, så udbruddet strækkes over så lang tid så mulig.

Værktøjskassen, som regeringen har taget i brug til denne øvelse, er isolation, inddæmning og begrænsning af den fysiske kontakt, opfordring til, at alle bliver hjemme, herunder lukning af offentlige kontorer, institutioner, skoler osv. Derudover har regeringen lukket værtshuse, restauranter m.fl. undtaget dagligvarebutikker og apoteker.

Er du hjemløs, er det svært at blive hjemme!

Vores samfund måles på, hvordan vi behandler de svageste.

Når dit netværk bor på gaden, og det er koldt, så står man tæt. Skal du have varmt tøj på kroppen, ordentlig mad og nærvær, har du meget få muligheder.

Kirkens Korshær er en af mulighederne for at få de basale behov dækket. Kirkens Korshær har en mission, og det er at drage omsorg for de mest udsatte borgere i dette land.

For at finansiere indsatsen for samfundets mest udsatte, driver Kirkens Korshær mere end 250 genbrugsbutikker på landsplan. Vi valgte at lukke vores genbrugsbutikker i respekt for smitterisikoen, som vores frivillige løb ved at holde vores butikker åbne. Og vi må derfor søge at finansiere vores indsats ad andre veje.

Kirkens Korshær er en privat hjælpeorganisation, der med udgangspunkt i folkekirkelige værdier udfører socialt arbejde i Danmark. Kirkens Korshær arbejder blandt samfundets mest marginaliserede og udstødte grupper, narkomaner, psykisk syge, alkoholikere og hjemløse etc.

Det kan være livstruende for socialt udsatte at blive smittet med corona-virus. Mange har et allerede svækket immunforsvar og kroniske sygdomme og tilhører dermed risikogruppen.

I Kirkens Korshær gør vi alt, hvad vi kan for at forebygge, beskytte og hjælpe. Vi passer naturligvis også på os selv, og følger myndighedernes råd, så vi fortsat kan yde omsorg for en nu endnu mere udsat gruppe medmennesker.

Men med lukningen af vores genbrugsbutikker, går også vi en svær tid i møde.

Vi har derfor brug for støtte til hjælpearbejdet i vores varmestuer, natcaféer, stofindtagelsesrum, på botilbud og på nødovernatningssteder.

I disse uger holder vi nødåbent i vores tilbud og hjælper så mange som muligt med øvrige indsatser. Vi sørger for, at der er adgang til mad, bad og rent tøj, og som vanligt er der personale til stede, der kan rådgive og besvare spørgsmål – også over telefonen.

Hjælp os med at holde hånden under de mest udsatte mennesker i Danmark.

Hvis du eller din virksomhed/organisation vil støtte indsatsen for landets hjemløse, så donér et valgfrit beløb på Mobilepay 440029 eller send SMS HJÆLP til 1231 og støt med 150 kr.

Niels Bjørnø Regions- og korshærsleder, Aarhus, og Morten Aagaard, korshærspræst, Aarhus. Arkivfotos
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Stigning lægger pres på universitetshospitalet: Supersygehus inddrager sengepladser til corona-smittede

AGF

Jesper Juelsgård har ventet næsten ét år på en startplads: Får han endelig chancen igen mod OB søndag?

Annonce