Annonce
Kronik

Læserbrev: Det danske samfunds grundvold testes de næste måneder

Er du hjemløs, er det svært at blive hjemme! Vores samfund måles på, hvordan vi behandler de svageste.

Astronomiske milliardbeløb kastes ind i kampen for at sikre det danske samfund. Perspektivet er netop, at landet ikke kastes ud i en længerevarende dyb krise i kølvandet på pandemien.

De mange penge skal sikre, at virksomheder ikke går konkurs, at arbejdsstyrken ikke sættes på gaden, men bliver i virksomhederne, så vi ikke skal starte fra ’nul’, når sygdomsangrebet er overstået, og produktionsapparatet går i gang igen.

Det hedder rettidig omhu, og er det nøgterne ræsonnement i staten og regeringens økonomiske hjælpepakker.

Samtidigt er målsætningen at begrænse presset på sundhedsvæsnet, så udbruddet strækkes over så lang tid så mulig.

Værktøjskassen, som regeringen har taget i brug til denne øvelse, er isolation, inddæmning og begrænsning af den fysiske kontakt, opfordring til, at alle bliver hjemme, herunder lukning af offentlige kontorer, institutioner, skoler osv. Derudover har regeringen lukket værtshuse, restauranter m.fl. undtaget dagligvarebutikker og apoteker.

Er du hjemløs, er det svært at blive hjemme!

Vores samfund måles på, hvordan vi behandler de svageste.

Når dit netværk bor på gaden, og det er koldt, så står man tæt. Skal du have varmt tøj på kroppen, ordentlig mad og nærvær, har du meget få muligheder.

Kirkens Korshær er en af mulighederne for at få de basale behov dækket. Kirkens Korshær har en mission, og det er at drage omsorg for de mest udsatte borgere i dette land.

For at finansiere indsatsen for samfundets mest udsatte, driver Kirkens Korshær mere end 250 genbrugsbutikker på landsplan. Vi valgte at lukke vores genbrugsbutikker i respekt for smitterisikoen, som vores frivillige løb ved at holde vores butikker åbne. Og vi må derfor søge at finansiere vores indsats ad andre veje.

Kirkens Korshær er en privat hjælpeorganisation, der med udgangspunkt i folkekirkelige værdier udfører socialt arbejde i Danmark. Kirkens Korshær arbejder blandt samfundets mest marginaliserede og udstødte grupper, narkomaner, psykisk syge, alkoholikere og hjemløse etc.

Det kan være livstruende for socialt udsatte at blive smittet med corona-virus. Mange har et allerede svækket immunforsvar og kroniske sygdomme og tilhører dermed risikogruppen.

I Kirkens Korshær gør vi alt, hvad vi kan for at forebygge, beskytte og hjælpe. Vi passer naturligvis også på os selv, og følger myndighedernes råd, så vi fortsat kan yde omsorg for en nu endnu mere udsat gruppe medmennesker.

Men med lukningen af vores genbrugsbutikker, går også vi en svær tid i møde.

Vi har derfor brug for støtte til hjælpearbejdet i vores varmestuer, natcaféer, stofindtagelsesrum, på botilbud og på nødovernatningssteder.

I disse uger holder vi nødåbent i vores tilbud og hjælper så mange som muligt med øvrige indsatser. Vi sørger for, at der er adgang til mad, bad og rent tøj, og som vanligt er der personale til stede, der kan rådgive og besvare spørgsmål – også over telefonen.

Hjælp os med at holde hånden under de mest udsatte mennesker i Danmark.

Hvis du eller din virksomhed/organisation vil støtte indsatsen for landets hjemløse, så donér et valgfrit beløb på Mobilepay 440029 eller send SMS HJÆLP til 1231 og støt med 150 kr.

Niels Bjørnø Regions- og korshærsleder, Aarhus, og Morten Aagaard, korshærspræst, Aarhus. Arkivfotos
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce