Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Det er på tide, Aarhus Havn viser klimaansvarlighed

På baggrund af pressemeddelelsen fra Aarhus Havn vedrørende rapporten om luftkvaliteten på Mellemarmen ser det desværre ud til, at man ikke har forstået såvel den internationale udvikling som myndigheders og borgernes krav om en bæredygtig udvikling af havnene.

Vi skal som borgere ikke acceptere helbredsskadelig luftforurening i vores bynære havneområder eller skibe, der bare ligger i tomgang og afbrænder olie. Derfor skal krydstogtskibene både flyttes ud i de ydre kajområder, og desuden skal de tilsluttes landstrømanlæg.

Selvom skibenes bunkerolie omkring Danmark maksimalt må indeholde 0,1 procent svovl, så er dette 100 gange så meget svovl, som der er i ganske almindelig vejdiesel.

Sagt på anden måde forurener et krydstogtskib fem gange så meget som en tilsvarende befolkning på land.

Det er på tide, at Aarhus Havn viser klimaansvarlighed og -ambitioner. Ellers vil forbrugerne og rederierne vælge Aarhus fra på de internationale krydstogtruter. Som nævnt mange gange viser de norske krydstogtbyer vejen ligesom mange andre byer i verden. Her er der ikke bare indført udslipsfrie zoner i havnene men også i fjordene og de ydre kyststrækninger.

Annonce
Jørn Grønkjær. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Er du agil nok til fremtiden?

Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce