Annonce
Debat

Læserbrev: Det handler netop om demokrati

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus. Foto: Flemming Krogh

I Århus Stiftstidende stiller Thomas Lang og Henriette Nielsen fra Hasle sig (i et læserbrev tirsdag 26. februar, red.) uforstående over for, at vi fra kommunens side fortsætter processen og undersøger muligheden for, at der kan etableres dagligvarebutik i deres nærområde. De undrer sig, ikke mindst fordi der er blevet afgivet 105 negative høringssvar og et positivt. De mener, at der bliver set stort på demokratiet.

Det gør der ikke. Tværtimod. Jeg vil ikke lade mig påvirke af antallet af høringssvar til at obstruere den politiske proces, som vi har pligt til at gennemføre. En ansøger har altid ret til at få behandlet sin ansøgning hos kommunen. Nægtede vi dette, ville vi handle i strid med reglerne. Vi kan derfor ikke lade antallet af høringssvar afgøre en sags udfald.

Ansøgningen om en dagligvarebutik er i overensstemmelse med intentionerne i kommuneplanen, og høringssvarene er afgivet i forbindelse med en forudgående offentlig høring. Høringssvarene indgår i det videre arbejde og har dannet grundlag for den videre dialog mellem projektudviklerne og kommunen. Derfor er projektudviklerne for øjeblikket ved at arbejde med den trafikale løsning ud fra en lang række af kriterier. Hvis de kan komme med en hensigtsmæssig løsning, skal der arbejdes videre med en plan for blandt andet bebyggelse og parkering, som kan danne grundlag for et forslag til lokalplan, som først skal behandles i byrådet, så i offentlig høring og så tilbage i byrådet.

Der er altså ikke truffet nogen beslutning om, hvorvidt projektet bliver realiseret eller ej. Til gengæld så følger vi de demokratiske spilleregler i stedet for at lade et antal høringssvar overtrumfe dem.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce