Annonce
Debat

Læserbrev: Det handler om udvikling og muligheder

Kasper Bjerregaard (V), medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune. Arkivfoto

Udvikling kræver investeringer, og skal økonomien i Norddjurs Kommune rettes op, kræver det investeringer, der kan sætte gang i en positiv udvikling.

Styr på driften er centralt og nødvendigt, men lige så vigtige er de investeringer, der baner vejen for udvikling, så vi afgørende får skabt en positiv spiral på Djursland.

En af Djurslands helt afgørende styrkepositioner er turismen, hvor vi på Djursland kan tilbyde et stort og varieret udvalg af aktiviteter og attraktioner, der samlet set gør Djursland interessant for turister. Her er Kattegatcentret en af de afgørende brikker.

Med en årlig omsætning på knap 2,3 milliarder er turisterhvervet absolut centralt for den djurslandske økonomi. I 2015 bidrog turistindustrien således med 2.486 fuldtidsjobs. Det er den styrkeposition, vi gennem langsigtede investeringer fortsat skal arbejde på at fastholde og udbygge. Det skaber muligheden for vækst og fremgang.

Ser man isoleret på Kattegatcentret, bidrager det positivt med en markant skoletjeneste, forskningsaktiviteter i samarbejde med Aarhus Universitet og ikke mindst med et positivt bidrag til den samlede turistøkonomi på Djursland.

Kattegatcentrets aktiviteter er således vigtige og bliver blot mere interessante, hvis de sættes ind i en større turistmæssig sammenhæng, der altså samlet bidrager med mere end to milliarder kroner årligt.

I øjeblikket blæser der positive vinde i forhold til turismen på Djursland. Der er indgået en visionær og fremtidssikret fusion mellem Destination Djursland og VisitAarhus, der skal styrke turismen gennem samlet promovering af områdets attraktioner, og Stena Line varsler en betydelig satsning på trafik til Grenaa Havn - en satsning, der vil øge antallet af svenske turister på Djursland markant.

Samtidig har to store og markante fonde set potentialet i en af vores attraktioner og ønsker nu at bidrage med 25 millioner kroner til den konkrete udvikling af Kattegatcentret. Bidraget fra fondene er positivt i sig selv og kan samtidig være starten på et længerevarende samarbejde omkring udviklingen på Djursland.

Det er disse positive udviklinger og den positive interesse, vi i Norddjurs politisk og økonomisk bør bakke op, så vi sammen skaber fundamentet for vækst og udvikling. Det vil have langtrækkende positive effekter for både borgere og virksomheder.

Udviklingsprojektet på Kattegatcentret drejer sig derfor ikke om en diskussion om for eller imod pingviner, men derimod om, hvorvidt vi vil udnytte de styrker, vi har, og muligheder, vi får.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce