Annonce
Debat

Læserbrev: Det handler om udvikling og muligheder

Kasper Bjerregaard (V), medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune. Arkivfoto
Annonce

Udvikling kræver investeringer, og skal økonomien i Norddjurs Kommune rettes op, kræver det investeringer, der kan sætte gang i en positiv udvikling.

Styr på driften er centralt og nødvendigt, men lige så vigtige er de investeringer, der baner vejen for udvikling, så vi afgørende får skabt en positiv spiral på Djursland.

En af Djurslands helt afgørende styrkepositioner er turismen, hvor vi på Djursland kan tilbyde et stort og varieret udvalg af aktiviteter og attraktioner, der samlet set gør Djursland interessant for turister. Her er Kattegatcentret en af de afgørende brikker.

Med en årlig omsætning på knap 2,3 milliarder er turisterhvervet absolut centralt for den djurslandske økonomi. I 2015 bidrog turistindustrien således med 2.486 fuldtidsjobs. Det er den styrkeposition, vi gennem langsigtede investeringer fortsat skal arbejde på at fastholde og udbygge. Det skaber muligheden for vækst og fremgang.

Ser man isoleret på Kattegatcentret, bidrager det positivt med en markant skoletjeneste, forskningsaktiviteter i samarbejde med Aarhus Universitet og ikke mindst med et positivt bidrag til den samlede turistøkonomi på Djursland.

Kattegatcentrets aktiviteter er således vigtige og bliver blot mere interessante, hvis de sættes ind i en større turistmæssig sammenhæng, der altså samlet bidrager med mere end to milliarder kroner årligt.

I øjeblikket blæser der positive vinde i forhold til turismen på Djursland. Der er indgået en visionær og fremtidssikret fusion mellem Destination Djursland og VisitAarhus, der skal styrke turismen gennem samlet promovering af områdets attraktioner, og Stena Line varsler en betydelig satsning på trafik til Grenaa Havn - en satsning, der vil øge antallet af svenske turister på Djursland markant.

Samtidig har to store og markante fonde set potentialet i en af vores attraktioner og ønsker nu at bidrage med 25 millioner kroner til den konkrete udvikling af Kattegatcentret. Bidraget fra fondene er positivt i sig selv og kan samtidig være starten på et længerevarende samarbejde omkring udviklingen på Djursland.

Det er disse positive udviklinger og den positive interesse, vi i Norddjurs politisk og økonomisk bør bakke op, så vi sammen skaber fundamentet for vækst og udvikling. Det vil have langtrækkende positive effekter for både borgere og virksomheder.

Udviklingsprojektet på Kattegatcentret drejer sig derfor ikke om en diskussion om for eller imod pingviner, men derimod om, hvorvidt vi vil udnytte de styrker, vi har, og muligheder, vi får.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce