Annonce
Debat

Læserbrev: Det handler om udvikling og muligheder

Kasper Bjerregaard (V), medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune. Arkivfoto

Udvikling kræver investeringer, og skal økonomien i Norddjurs Kommune rettes op, kræver det investeringer, der kan sætte gang i en positiv udvikling.

Styr på driften er centralt og nødvendigt, men lige så vigtige er de investeringer, der baner vejen for udvikling, så vi afgørende får skabt en positiv spiral på Djursland.

En af Djurslands helt afgørende styrkepositioner er turismen, hvor vi på Djursland kan tilbyde et stort og varieret udvalg af aktiviteter og attraktioner, der samlet set gør Djursland interessant for turister. Her er Kattegatcentret en af de afgørende brikker.

Med en årlig omsætning på knap 2,3 milliarder er turisterhvervet absolut centralt for den djurslandske økonomi. I 2015 bidrog turistindustrien således med 2.486 fuldtidsjobs. Det er den styrkeposition, vi gennem langsigtede investeringer fortsat skal arbejde på at fastholde og udbygge. Det skaber muligheden for vækst og fremgang.

Ser man isoleret på Kattegatcentret, bidrager det positivt med en markant skoletjeneste, forskningsaktiviteter i samarbejde med Aarhus Universitet og ikke mindst med et positivt bidrag til den samlede turistøkonomi på Djursland.

Kattegatcentrets aktiviteter er således vigtige og bliver blot mere interessante, hvis de sættes ind i en større turistmæssig sammenhæng, der altså samlet bidrager med mere end to milliarder kroner årligt.

I øjeblikket blæser der positive vinde i forhold til turismen på Djursland. Der er indgået en visionær og fremtidssikret fusion mellem Destination Djursland og VisitAarhus, der skal styrke turismen gennem samlet promovering af områdets attraktioner, og Stena Line varsler en betydelig satsning på trafik til Grenaa Havn - en satsning, der vil øge antallet af svenske turister på Djursland markant.

Samtidig har to store og markante fonde set potentialet i en af vores attraktioner og ønsker nu at bidrage med 25 millioner kroner til den konkrete udvikling af Kattegatcentret. Bidraget fra fondene er positivt i sig selv og kan samtidig være starten på et længerevarende samarbejde omkring udviklingen på Djursland.

Det er disse positive udviklinger og den positive interesse, vi i Norddjurs politisk og økonomisk bør bakke op, så vi sammen skaber fundamentet for vækst og udvikling. Det vil have langtrækkende positive effekter for både borgere og virksomheder.

Udviklingsprojektet på Kattegatcentret drejer sig derfor ikke om en diskussion om for eller imod pingviner, men derimod om, hvorvidt vi vil udnytte de styrker, vi har, og muligheder, vi får.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce