Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Det store i det små i coronakrisen

Da landet på mange måder er lukket ned, betyder det også, at vi i vores nærområde opdager og genopdager, hvor mange dejlige steder, vi har.

Vi er mellem påske og pinse, to dejlige højtider i foråret. Vi har begge gennem mange år haft tradition for at rejse ud i de to ferier. Måske Paris, Rhinen eller London. I år var det for os og rigtig mange danskere ganske anderledes pga. Covid-19. Vi bliver i Danmark.

Da landet på mange måder er lukket ned, betyder det også, at vi i vores nærområde opdager og genopdager, hvor mange dejlige steder, vi har. Vi mennesker er naturligvis nødt til at komme ud i den friske luft og har brug for at få os bevæget. Heldigvis kan vi vælge steder, hvor der ikke kommer mange mennesker, og vi kan vælge at komme tidligt eller sent på dagen.

Aarhus, ikke bare byen, men hele oplandet rummer mange skønne steder. Der er steder at opdage hver eneste dag. Byen forandrer sig, og nye steder opstår. Andre ændrer sig bare, og ikke mindst er det dem, som fortæller vores historie. De kan meget mere end blot at være skønne. Her lidt om vores gode steder:

-OoO- *En solrig dag kom jeg til hedearealet ved Skæring og kunne nyde både skov og strand. Mindelunden, hvor man kan dvæle ved mindet om dem, som betalte en høj pris for at kæmpe for Danmark. Helt sikkert et sted, jeg kommer tilbage til.

*I mit nærområde ligger Åbo skov, en af de yngste skove i Aarhus Kommune. Den blev etableret omkring 2010. Jeg er kommet der, fra træerne var bittesmå til nu, hvor de har en størrelse, så man virkelig fornemmer, at det er en ”rigtig” skov. I skoven er der seks søer, vandløb, shelters og vandrestier. Den ligger, som navnet siger, nær Åbo samt Harlev og Ormslev. Det er interessant at følge en skov fra bar jord og til i dag.

*Egå Engsø er mit sted. Jeg kommer der uanset årstiden, og der er altid noget at se på. Fuglelivet er helt fantastisk, og der står ofte ornitologer med deres store kikkerter. - På min tur møder jeg mortionsløbere, cyklister, hundeluftere. Det er et sted for alle, og alle holder god afstand. - Jeg er meget glad for, at vi har grønne områder som denne og Aarslev Engsø. Så meget gerne mere grønt for mig og gerne en engsø mere.

* I nærområdet for borgere i det vestlige Aarhus kan man følge Aarhus Å. Nogle steder er den næsten helt vild som en norsk elv. Det er den dog ikke i Pinds Mølledalen. Langs åen har der været en række møller, og Pinds Mølle var en af dem. Min tur går fra Fusvad Bro og langs Aarhus Å forbi Pinds Mølle til Bodil Mølle. Åen her slynger sig igennem landskabet. Når jeg går her i skumringen, er det som at blive sat hundreder af år tilbage i tiden, og ofte er man helt alene.

* Skoven ved Lisbjerg er et sted, jeg genbesøger, og som er et godt sted i disse tider, da der er god plads til, at vi kan holde god afstand. Så efter vandring med en ven slutter vi ofte af med en kop medbragt kaffe. Under en af kaffepauserne sad jeg og så en dreng, der sammen med sin far samlede brænde ved et bålsted. Drengen fik lært at lave bål, og at se drengens ansigt, da ilden brændte godt, gjorde dagen til noget særligt.

-OoO-

Over en kop udendørs coronakaffe, kom vi til at tale om, at vi har en fælles oplevelse. Vi har nemlig i denne tid genbesøgt vore egne køkkener. Vi har fået meget mere tid hjemme, og det kan mærkes. I en travl hverdag er det ofte sådan, at vi ganske vist laver sund mad, men ofte hurtigt lavet mad. Så det er faktisk skønt at have god tid til madlavning. Simremad kræver god tid. Resultatet har bl.a. været dejlig osso buco. Så er der også bagning. En af os har fundet sin mors gamle bageopskrifter frem. Det har resulteret i ”Fru Slots brunsviger” fra 50'erne. Og en af os har købt en sous vide, som betyder, at man vakuumpakker en madvare og derefter tilbereder det i et temperaturstyret vandbad. Jo, det er der pludselig tid til.

Hvor længe det, vi beskriver som coronatid, varer ved, ved vi ikke. Men et er sikkert: Vi vil fortsat opdage vores by og omegn, og hvem ved? Måske med en lækker hjemmebagt kage, der også har minder med.

Livet leves i nuet og lige der, hvor vi er.

Illustration: Jens Nex
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Vores bymidter skal leve: På den måde tiltrækker vi nye familier til de mindre byer

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Hilsner fra bl.a. Simon Kjær, OB, Brøndby, Michael Falch og Kasper Hjulmand: Mange er dybt berørte over Lars Høghs død

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Annonce