Annonce
Debat

Læserbrev: Det var så lidt, Danmark

Mahican Gielen, speciallæge i radiologi. Privatfoto

"De udenlandske læger" på DR var lige så skrækkelig at se på, som man kunne forvente fra titlen. Sikke en omgang ensidig journalistik, hvor målet klart var kun at vise nogle tilfælde i et dårligt lys, som slet ikke er repræsentative for, hvordan udenlandske læger i det hele taget fungerer her i landet. Nemlig: Udmærket og på et højt niveau.

Min mand og jeg, begge læger og kommet til Danmark fra Holland i 2009 (i ved, Holland, som i årevis har stået højere end Danmark på ranglisterne), kunne ikke se det første afsnit færdigt, idet man stiller alle læger fra det dårlige, uhyggelige udland i det mørkeste lys, der kunne findes. Selvfølgelig ville der være et par stykker, der ikke fungerer, og hvor fagligheden ikke er i orden. Men hvis vi skal være så brændende ærlige, har jeg set lige så mange tilfælde af manglende faglighed hos indfødte læger.

Mange af os "udenlandske læger" løfter det faglige niveau og bidrager i stor stil til alt fra uddannelse til indførelse af internationale retningslinjer. At man så sprogligt ikke altid kan følge med - tja, jeg syntes nu, de læger i programmet var til at forstå og, endnu vigtigere, til at snakke med. Mon ikke de havde gjort lidt ekstra, hvis man bare have spurgt, om de kunne forklare det en gang til. I stedet vender kameraet til patienterne igen, når lægen ikke er til stede mere, for at høre, hvor frygteligt de nu var behandlet.

Skrækeksempler vil man altid kunne finde, men dette første afsnit var ren populisme og nærmest hadtalende. Jeg kan kun håbe, at der kommer mere perspektiv i de næste afsnit. For uden os frygtelige udenlandske læger vil det danske sundhedsvæsen ikke kunne fungere. Og så taler vi ikke engang om, hvor meget staten tjener på os, der er uddannet i udlandet og nu blot bidrager med store beløb i skat, mens vi formentlig ingen ret har til en ordentlig pension efter mange års tjeneste.

Så klap hesten, Danmark, og vis lidt taknemmelighed. Mange af os får næsten dagligt jobtilbud i alt fra Storbritannien til Australien. Men vi vælger Danmark, fordi vi har forelsket os i landet. Lad os nu ikke fortryde det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce