Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Det vigtigste er, at vores top(ledere) har de bedste kvalifikationer til at skabe velfærd i Aarhus

I DF valgte vi denne gang at sige ”stop nu”. Stop nu for skåltaler. Stop nu for statistisk ligestilling. Stop nu for flere velmente forslag om kønsneutralitet i både skrift, tale og titler. ”Formænd” er blevet ”forpersoner”, og stillingsannoncer skal nu renses for maskuline ord.

Så havde vi nok en gang kønsligestilling i ledelse på den politiske dagsorden (sag på magistratsmødet mandag 21. oktober, på vej til Aarhus Byråd, red.).

I DF valgte vi denne gang at sige ”stop nu”. Stop nu for skåltaler. Stop nu for statistisk ligestilling. Stop nu for flere velmente forslag om kønsneutralitet i både skrift, tale og titler. ”Formænd” er blevet ”forpersoner”, og stillingsannoncer skal nu renses for maskuline ord.

Jeg er kvinde og har valgt ”rådmand” som titel. Jeg opfatter også mig selv som ”stærk” og ”handlekraftig”, selv om jeg er kvinde. Men først og fremmest vil jeg ansættes og vælges for den, jeg er, og det, jeg kan. Ikke for det køn, jeg har.

Men hvor stort er problemet?

Faktum er, at i Aarhus Kommune er to tredjedele af alle lederne kvinder.

Faktum er, at vi med 41 procent af kvinder på toplederposterne i Aarhus Kommune har tilnærmelsesvis ligelig fordeling af kønnene.

Faktum er, at i de tre største afdelinger, der repræsenterer knap 90 procent af de ansatte, er fordelingen i topledelsen 56-44 i kvindernes favør.

Faktum er også, at hvis borgmesteren og den radikale rådmand (eller rådperson) rettede op på skævvridningen i deres egne respektive topledelser, så ville vi minsandten have den statistiske ligestilling, som de så brændende efterspørger.

Men selvfølgelig skal vi ikke skifte medarbejdernes køn for at forbedre en statistik. I det hele taget skal vi være varsomme med at lade os forblænde af politisk korrekt statistik.

I DF mener vi, at det vigtigste er, at vores top(ledere) har de bedste kvalifikationer til at skabe velfærd i Aarhus. Dermed ikke sagt, at vi ikke kan bruge statistik til at undersøge, om der ligger skjult eller utilsigtet diskriminering under overfladen. Det mener vi ikke, er tilfældet, hvad angår ligestilling i topledelse i Aarhus Kommune.

Derfor har DF sagt nej til forslaget om endnu flere initiativer på området.

Annonce
Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Foto: Aarhus Kommune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce