Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Det vigtigste er, at vores top(ledere) har de bedste kvalifikationer til at skabe velfærd i Aarhus

Annonce

Så havde vi nok en gang kønsligestilling i ledelse på den politiske dagsorden (sag på magistratsmødet mandag 21. oktober, på vej til Aarhus Byråd, red.).

I DF valgte vi denne gang at sige ”stop nu”. Stop nu for skåltaler. Stop nu for statistisk ligestilling. Stop nu for flere velmente forslag om kønsneutralitet i både skrift, tale og titler. ”Formænd” er blevet ”forpersoner”, og stillingsannoncer skal nu renses for maskuline ord.

Jeg er kvinde og har valgt ”rådmand” som titel. Jeg opfatter også mig selv som ”stærk” og ”handlekraftig”, selv om jeg er kvinde. Men først og fremmest vil jeg ansættes og vælges for den, jeg er, og det, jeg kan. Ikke for det køn, jeg har.

Men hvor stort er problemet?

Faktum er, at i Aarhus Kommune er to tredjedele af alle lederne kvinder.

Faktum er, at vi med 41 procent af kvinder på toplederposterne i Aarhus Kommune har tilnærmelsesvis ligelig fordeling af kønnene.

Faktum er, at i de tre største afdelinger, der repræsenterer knap 90 procent af de ansatte, er fordelingen i topledelsen 56-44 i kvindernes favør.

Faktum er også, at hvis borgmesteren og den radikale rådmand (eller rådperson) rettede op på skævvridningen i deres egne respektive topledelser, så ville vi minsandten have den statistiske ligestilling, som de så brændende efterspørger.

Men selvfølgelig skal vi ikke skifte medarbejdernes køn for at forbedre en statistik. I det hele taget skal vi være varsomme med at lade os forblænde af politisk korrekt statistik.

I DF mener vi, at det vigtigste er, at vores top(ledere) har de bedste kvalifikationer til at skabe velfærd i Aarhus. Dermed ikke sagt, at vi ikke kan bruge statistik til at undersøge, om der ligger skjult eller utilsigtet diskriminering under overfladen. Det mener vi ikke, er tilfældet, hvad angår ligestilling i topledelse i Aarhus Kommune.

Derfor har DF sagt nej til forslaget om endnu flere initiativer på området.

Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Foto: Aarhus Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

AGF

Efter afsked med AGF: Jakob Ankersen vender hjem til Esbjerg

Aarhus For abonnenter

Frustrationer i Solbjerg: En pose penge alene løser ikke foreningsidrættens pladsproblemer

Annonce