Annonce
Debat

Læserbrev: Drop nu de besparelser på handicapområdet

handicappede handicap aarhus byråd kronik støtte spare nex

Åh nej, ikke igen! Vil dette spare-mareridt på voksenhandicapområdet da ingen ende tage?!

Efter at politikerne i Aarhus Byråd i mange år har udsultet området og endelig anstændigvis tilførte området midler for et par år siden, troede vi, at nu var det slut med sparekniven på området. - Men nej!

Endnu engang må denne gruppe af vores allersvageste medborgere stå for tur, når politikerne skal ud at finde penge igen - og denne gang vel at mærke penge, som er brugt, uden at man vidste, om man havde dem.

Området kan på ingen måde tåle flere besparelser. Forholdene på bostederne er efterhånden så ringe, at det balancerer på kanten af misrøgt af mennesker, der er henvist til opbevaring og afvikling, og for hvem livet ikke skal leves, men blot gå. Der er mange eksempler på forfærdelige omsorgssvigt rundt omkring.

Der er sparet så meget på personalenormeringen, at der alene er tale om basal pleje - og det også, selvom man er et ungt menneske. Der er ingen muligheder for udflugter, aktiviteter eller oplevelser ud af huset. Selv de sølle fem feriedage om året, som byrådet endelig vedtog for et par år siden, er nu i spil til kun at blive til tre feriedage om året.

Og personaler rundt omkring på bostederne og aktivitetscentrene er pressede og frustrerede, og mange siger op i frustration over betingelserne, hvilket medfører mange udskift af personaler og mange vikarer.

Det er så godt for de århusianske skoleelever og deres forældre, at det voldsomme spareforslag er taget af området, og tillykke med, at byrådet lige kunne fremtrylle nogle millioner til dette område, så sparekniven ikke skal stikke så dybt. Flot stået sammen, og flot kæmpet.

Og så er det, man tænker - kunne dette så ikke også lade sig gøre for de voksne handicappede? Kan man ikke også trylle for dem? Vil Aarhus - landets næststørste by - der udvikler på alle områder - virkelig være bekendt at afvikle dette område? Aarhus Kommune er nu placeret næstnederst i statistikken over landets 98 kommuner, der betaler mindst pr. voksne handicappede borger!

Men disse borgere bliver ikke hørt, for de kan ikke råbe højt eller mobilisere et kæmpe netværk af støtte. Og vi pårørende har ikke kræfter til at kæmpe disse kampe, da vi har rigeligt at se til med at tage vare på vores børn, selvom de er flyttet hjemmefra. Det er et livslangt arbejde, hvor man tilsidesætter sit eget liv.

Så byråd - drop nu de besparelser. Det er ganske enkelt uanstændigt og umenneskeligt og kan få fatale konsekvenser.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce