Annonce
Debat

Læserbrev: Drop nu de besparelser på handicapområdet

handicappede handicap aarhus byråd kronik støtte spare nex
Annonce

Åh nej, ikke igen! Vil dette spare-mareridt på voksenhandicapområdet da ingen ende tage?!

Efter at politikerne i Aarhus Byråd i mange år har udsultet området og endelig anstændigvis tilførte området midler for et par år siden, troede vi, at nu var det slut med sparekniven på området. - Men nej!

Endnu engang må denne gruppe af vores allersvageste medborgere stå for tur, når politikerne skal ud at finde penge igen - og denne gang vel at mærke penge, som er brugt, uden at man vidste, om man havde dem.

Området kan på ingen måde tåle flere besparelser. Forholdene på bostederne er efterhånden så ringe, at det balancerer på kanten af misrøgt af mennesker, der er henvist til opbevaring og afvikling, og for hvem livet ikke skal leves, men blot gå. Der er mange eksempler på forfærdelige omsorgssvigt rundt omkring.

Der er sparet så meget på personalenormeringen, at der alene er tale om basal pleje - og det også, selvom man er et ungt menneske. Der er ingen muligheder for udflugter, aktiviteter eller oplevelser ud af huset. Selv de sølle fem feriedage om året, som byrådet endelig vedtog for et par år siden, er nu i spil til kun at blive til tre feriedage om året.

Og personaler rundt omkring på bostederne og aktivitetscentrene er pressede og frustrerede, og mange siger op i frustration over betingelserne, hvilket medfører mange udskift af personaler og mange vikarer.

Det er så godt for de århusianske skoleelever og deres forældre, at det voldsomme spareforslag er taget af området, og tillykke med, at byrådet lige kunne fremtrylle nogle millioner til dette område, så sparekniven ikke skal stikke så dybt. Flot stået sammen, og flot kæmpet.

Og så er det, man tænker - kunne dette så ikke også lade sig gøre for de voksne handicappede? Kan man ikke også trylle for dem? Vil Aarhus - landets næststørste by - der udvikler på alle områder - virkelig være bekendt at afvikle dette område? Aarhus Kommune er nu placeret næstnederst i statistikken over landets 98 kommuner, der betaler mindst pr. voksne handicappede borger!

Men disse borgere bliver ikke hørt, for de kan ikke råbe højt eller mobilisere et kæmpe netværk af støtte. Og vi pårørende har ikke kræfter til at kæmpe disse kampe, da vi har rigeligt at se til med at tage vare på vores børn, selvom de er flyttet hjemmefra. Det er et livslangt arbejde, hvor man tilsidesætter sit eget liv.

Så byråd - drop nu de besparelser. Det er ganske enkelt uanstændigt og umenneskeligt og kan få fatale konsekvenser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce