Annonce
Debat

Læserbrev: Du lovede et løft til hele landet, Mette Bock

Jens Joel, medlem af Folketinget (S). Pressefoto

Kulturminister Mette Bock forsøger i Stiften 11. januar at forsvare beslutningen om, at Aarhus Teater endnu engang skal skære ned. Som Stiften tidligere har fortalt, så får Aarhus Teater som den eneste af de store landsdelsscener nemlig ikke del i den pulje til teatre, som er afsat på finansloven. Til gengæld er Aarhus Teater stadig underlagt regeringens sparekrav.

I sit læserbrev skriver Mette Bock, at Aarhus Teater ikke får del i pengene, fordi der skal ske en udjævning af tilskuddet til teatrene i Aarhus, Odense og Aalborg. Det var ellers helt andre toner, der lød fra kulturministeren, da hun præsenterede forslaget i sommer.

Dengang lød det tværtimod fra Mette Bock, at hun ville sikre "teatrene i hele Danmark et løft", og at "de store teatre i Danmark vil blive tilført ekstra midler - til gavn for os alle". Jeg forstår godt, at Stiften dengang skrev, at det også kunne gavne Aarhus Teater. For sådan lød det unægtelig på ministeren. Og det var nok også meningen, for så var der lidt positiv omtale, i en tid hvor regeringens årlige besparelser ramte hårdere og hårdere.

Men da finansloven faldt på plads, var de gyldne løfter reduceret til et rundt nul for Aarhus Teater. Det var opsigtsvækkende. Men det var ministerens forklaring også. Nu skulle der nemlig ske en udligning mellem teatrene. Det lyder lidt som et argument opfundet til lejligheden, medmindre sommerens løfter var tomme allerede, da de blev fremsagt.

Men kulturministerens fokus på "udligning", som betyder, at Aarhus Teater ingen penge skal have, selvom de er lige så hårdt ramt af regeringens nedskæringer som alle andre, rejser jo et nyt spørgsmål. Hvor mange år skal nedskæringerne på Aarhus Teater fastholdes, før der er skabt tilstrækkelig med udligning mellem Aarhus, Odense og Aalborg?

Det er dejligt, at der kommer flere penge til kultur i Odense og Aalborg. Men hvis puljen er lavet, fordi regeringen godt kan se, hvor skadelige dens årlige nedskæringer er for kulturen, så burde den selvfølgelig også komme Aarhus til gode. Jeg er med på, at bortforklaringer sikkert er i højere kurs i regeringen frem til valget - men dem kan man jo ikke lave teater for.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce