Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Dyrene får det ikke bedre af Enhedslistens populisme

At slå huller i luften er ikke vejen frem. De ændringer, vi ønsker at se, skal være fællesløsninger, der inkluderer hele Europa. Vi har ikke andre muligheder.

I sidste uge erklærer min kollega, Enhedslistens Nikolaj Villumsen, sig med et indlæg bragt her i Århus Stiftstidende enig i, at vi skal bekæmpe lange dyretransporter, der er det rene tortur for dyrene. I samme ombæring kritiserer han Socialdemokratiet og mig for at insistere på, at reglerne skal vedtages i EU frem for i Folketinget.

Enten bedriver Villumsen populisme, eller også har han ikke sat sig ordentlig ind i sagen. Det giver nemlig ikke mening at vedtage en lov om kortere dyretransporter i Folketinget, når de lange dyretransporter jo i sagens natur foregår på tværs af landegrænser gennem Europa. Derfor handler det om at få vedtaget bedre regler i EU. Det vil gøre en forskel.

En dansk lov ville blot være symbolpolitik, der måske kan give Villumsen en hurtig PR-sejr, men som ikke vil gavne dyrene. Ikke så længe at Polen og Spanien ikke er bundet af det danske folketings beslutninger.

Jeg forstår og deler Villumsen utålmodighed. På trods af massivt pres har EU-Kommissionen alt for længe undladt at sikre bedre forhold for vores dyr. Men at slå huller i luften er ikke vejen frem. De ændringer, vi ønsker at se, skal være fællesløsninger, der inkluderer hele Europa. Vi har ikke andre muligheder.

Jeg håber og ved, at Enhedslisten også vil kæmpe for en løsning på EU-plan. En løsning, der rent faktisk har gang på jord. Skal vi kunne samarbejde om det, er tiden ikke til forfejlet kritik og politisk drilleri - tiden er til at se realiteterne i øjnene.

Niels Fuglsang (S), medlem af Europa-Parlamentet. ©. Lars Aarø. Fokus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus For abonnenter

Vrede tillidsfolk mødte politikere: Nu får rådmand klar besked om at inddrage ansatte i genrejsningen af ældreplejen

Annonce