Annonce
Debat

Læserbrev: E45 skal være seks spor - uanset om S svigter igen

Fatma Øktem, folketingskandidat (V) i Østjylland. Pressefoto

Det bliver dejligt, hvis Venstre får støtte fra Socialdemokratiet, når vi efter det kommende folketingsvalg skal prioritere en ny udvidelse af E45. Det vil være en helt ny situation. For Venstre og vores borgerlige venner har hidtil været alene om at prioritere E45. Og vi vil prioritere E45 igen efter valget - også hvis vi må undvære Socialdemokratiet igen.

Før sidste folketingsvalg lovede jeg at kæmpe for seks spor på E45. Først på de mest belastede strækninger fra Aarhus til Vejle. Men på sigt på hele strækningen fra Randers til Vejle.

Den første vigtige etape - fra Aarhus Syd til Skanderborg Syd - er nu etableret. Det har været en succes. Det sparer østjyderne timer hver eneste dag. Men vi skal videre.

Efter det kommende valg skal vi i gang med de næste store etaper. Vi er allerede i gang. Vi har nemlig også sat gang i VVM-undersøgelser af udvidelsen til seks spor på de øvrige strækninger fra Randers til Vejle. Det sker lige nu. Og når valget er overstået, skal vi tage stilling til den næste udbygning.

Jeg vil være klar til at prioritere seks spor på hele strækningen fra Randers til Vejle. Og jeg vil være klar til at prioritere en Marselistunnel og støjværn i Aarhus. Finansieringen er jeg klar til at hente ved at annullere den togbro til fem milliarder kroner over Vejle Fjord, som Socialdemokratiet med djævelens vold og magt vil etablere - selv om den kun sparer østjyske togpassagerer nogle få minutter på rejsen til København.

Det vil både kunne finansiere E45 - og åbne for at fire på det anlægsloft, der bremser anlægningen af Marselistunnellen i Aarhus.

Kære Henrik Dam, Nicolai Wammen og Jens Joel: Skulle vi ikke være enige om at prioritere det, Østjylland har allermest brug? Det vil jeg. Jeg ved godt, hvad østjyderne har mest brug for: Hellere seks spor på E45 end at spare nogle få minutter i toget til København.

Kan vi regne med Socialdemokratiet?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce