x
Annonce
Debat

Læserbrev: E45 skal være seks spor - uanset om S svigter igen

Fatma Øktem, folketingskandidat (V) i Østjylland. Pressefoto

Det bliver dejligt, hvis Venstre får støtte fra Socialdemokratiet, når vi efter det kommende folketingsvalg skal prioritere en ny udvidelse af E45. Det vil være en helt ny situation. For Venstre og vores borgerlige venner har hidtil været alene om at prioritere E45. Og vi vil prioritere E45 igen efter valget - også hvis vi må undvære Socialdemokratiet igen.

Før sidste folketingsvalg lovede jeg at kæmpe for seks spor på E45. Først på de mest belastede strækninger fra Aarhus til Vejle. Men på sigt på hele strækningen fra Randers til Vejle.

Den første vigtige etape - fra Aarhus Syd til Skanderborg Syd - er nu etableret. Det har været en succes. Det sparer østjyderne timer hver eneste dag. Men vi skal videre.

Efter det kommende valg skal vi i gang med de næste store etaper. Vi er allerede i gang. Vi har nemlig også sat gang i VVM-undersøgelser af udvidelsen til seks spor på de øvrige strækninger fra Randers til Vejle. Det sker lige nu. Og når valget er overstået, skal vi tage stilling til den næste udbygning.

Jeg vil være klar til at prioritere seks spor på hele strækningen fra Randers til Vejle. Og jeg vil være klar til at prioritere en Marselistunnel og støjværn i Aarhus. Finansieringen er jeg klar til at hente ved at annullere den togbro til fem milliarder kroner over Vejle Fjord, som Socialdemokratiet med djævelens vold og magt vil etablere - selv om den kun sparer østjyske togpassagerer nogle få minutter på rejsen til København.

Det vil både kunne finansiere E45 - og åbne for at fire på det anlægsloft, der bremser anlægningen af Marselistunnellen i Aarhus.

Kære Henrik Dam, Nicolai Wammen og Jens Joel: Skulle vi ikke være enige om at prioritere det, Østjylland har allermest brug? Det vil jeg. Jeg ved godt, hvad østjyderne har mest brug for: Hellere seks spor på E45 end at spare nogle få minutter i toget til København.

Kan vi regne med Socialdemokratiet?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce