Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Ebba Strange fortjener en vej

Vi har stadig stor gavn af Ebbas arbejde, bl.a. omkring ligeløn og ligestilling.

Annonce

Ebba Strange forhenværende folketingsmedlem, næstformand og gruppeformand for SF, er indstillet til at få sat sit navn på en vej i Aarhus Kommune. Om Ebba ville syntes, at det er en gode idé, vil stå usagt, da hun bestemt ikke syntes om personlig profilering. Ebba betragtede politisk arbejde som et teamwork - hvilket ligeledes var indarbejdet i hendes store pædagogiske virke.

Vi - en ung kvindelig folkevalgt SF'er og en gammel ven af Ebba - synes, det er særdeles velfortjent, at Ebba Strange nu får en vej i Aarhus.

Hvis Ebba stadig var hos os, ville hun garanteret glæde sig over, at minimumsnormeringer nu bliver en realitet. Ebba var uddannet pædagog og havde sit pædagogiske virke specifikt omkring udsatte børn, og senere i livet som underviser på seminarier m.v. Hun ville sikkert sige "tak for jeres indsats", ligesom hun ganske givet ville være stolt af den kvindelige repræsentation i SF's folketingsgruppe efter valget sidste år. Ebba var selv en del af den første folketingsgruppe med et flertal af kvinder efter valget i 1979.

Ebba var en vidunderlig samtalepartner. Samtalerne bar ofte præg af anekdoter, for eksempel om dengang hun mødte Nelson Mandela i Sydafrika, eller fortællinger om andre personligheder, som hun fandt interessante. Samtalerne kunne pludselig blive afbrudt, hvis Ebba fik øje på en fugl på fuglebrættet i haven ved sit rækkehus i Tranbjerg. Så var nuet i centrum og naturen genstand for beundring.

Vi har stadig stor gavn af Ebbas arbejde, bl.a. omkring ligeløn og ligestilling, hvor hun sammen med Lilly Gyldenkilde arbejdede på at forbedre kvinders stilling på arbejdsmarkedet. Under hele sit ihærdige politiske arbejde på tinge fastholdt Ebba sin bopæl i Aarhus Kommune og modtog i 1998 Aarhus Kommunes ligestillingspris. Både byrådsgruppen og den lokale partiforening nød godt af, at Ebba fastholdt sin nære tilknytning til Aarhus.

Ebba er et forbillede for alle århusianere, unge som gamle, som kæmper for et mere retfærdigt og ligestillet Danmark. Vi har brug for mennesker, som går forrest, og som kan inspirere os til at gøre vores bedste og turde gå veje, som andre ikke har gået før. Sådan et menneske var Ebba.

Det er helt på sin plads, at Ebba Strange nu får en vej opkaldt efter sig i Aarhus.

Ebba Strange på talerstolen i Folketingssalen. Foto: Mogens Ladegaard/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce