Annonce
Debat

Læserbrev: Ekstra sovs på Nordhavnen, ja tak

Havnens Perles bøfsandwich. Arkivfoto

Hvad har Havnens Perle til fælles med ikoniske spisesteder fra hele verden, som eksempelvis Hodad's i San Diego, Mustafas Gemüse Kebap i Berlin, Wiener Circle i Chicago, Bæjarins Beztu Pylsur i Reykjavik, Poppies Fish & Chips i London, Panama Jack's i Cape Town eller Katz's Delicatessen i New York? Det er alle steder med legendarisk status, hvor folk ofte står i lange køer for et måltid. Det er den slags kulinariske vartegn, som turister har hørt om og indimellem rejser efter. Samtidig har de lokale frekventeret stederne gennem generationer. Fælles for alle disse steder er, at det er en lokal og autentisk oplevelse, hvor det er maden og atmosfæren, der er i centrum - en unik bid af det lokale liv.

De fleste af de nævnte etablissementer er ingenlunde kendte på grund af deres arkitektur - oftest tværtimod. Men kunne de respektive bystyrer finde på at fjerne disse unikke og populære landmærker? Næppe! Og i de fleste tilfælde er det ikke sket over årtier. På nær i Aarhus, hvor Havnens Perle allerede er blevet flyttet ad flere omgange. Og hvor det nu lader til, at de lokale politikere er så forhippede på endnu mere beton, stål og glas, at man helt absurd overvejer totalt at fjerne en højtelsket kulturinstitution fra Nordhavnen?!

Når Google Trends over de sidste fem år viser, at Havnens Perle overordnet er en mere populær søgeterm end nogen af de fire førende Michelin-restauranter i Aarhus, så vidner det om, at det her ikke er nogen helt gennemsnitlig grillbar.

Det er muligt, at Havnens Perle ikke serverer det mest politisk korrekte i vores tid, men alene antallet af kunder på en gennemsnitlig dag vidner om, at de har fat i det, som folk vil ha' - uanset om det er en friskpaneret fiskefilet eller en tur under den brune bruser med den prisvindende bøfsandwich. Med andre ord: Havnens Perle er noget ganske særligt, som Aarhus' politikere bør værne om.

Derfor bør de betonfikserede politikere på rådhuset tænke virkelig grundigt over deres eftermæle, inden de gør noget dumt og afvikler en højtelsket, lokal kulturinstitution i udviklingens navn. Og dermed gør Aarhus Ø endnu mere til den øde ø, den allerede er i dag.

Lad dette være en opfordring til at omfavne diversiteten og et særdeles levende stykke Aarhus-historie - Havnens Perle hører hjemme, hvor den er.

Ekstra sovs på Nordhavnen, ja tak!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce