Annonce
Læserbrev

Læserbrev: En appel til de socialdemokratiske byrådsmedlemmer vedrørende lokalplaner

Accepterer I denne form for håndtering af lokalplaner, er I med til at undergrave hele borgerinddragelsesprocessen og demokratiet, hvilket er alvorligt, og dermed respekten for og tilliden til vores politikere.

Annonce

Det, jeg skriver her, handler ikke om jura og habilitet, men derimod om, at jeg mener, at der er for meget 'fifleri' og manglende politisk transparens og argumentation i forhold til beslutningsgrundlaget for sagen om ændring af lokalplan 1113 vedr. Rolighedsvej 16A i Risskov.

Hvis lokalplaner fremover kan ændres, uden at der foreligger en synlig og saglig begrundelse derfor fra politisk hold, så er kontrakten mellem borger og byrådspolitikere brudt, og det bliver umuligt for borgerne at gå i dialog med forvaltning og politikere om trufne beslutninger.

Jeg frygter desuden, at hvis den kommer til at danne præcedens, så tilsidesættes demokratiet og muligheden for reel borgerinddragelse, hvorved fællesrådene, borgergrupper og almindelige borgeres mulighed for at agere i forhold til udviklingen i byen indskrænkes væsentligt.

Sagen handler altså om politik, om hvordan de forskellige politiske partier stiller sig til disse demokratiske spørgsmål, til byens arkitektoniske særkende og til grønne oaser i byen. Især synes jeg, at disse spørgsmål bør få de socialdemokratiske byrådsmedlemmer til at tænke sig om en ekstra gang.

Min appel til jer socialdemokratiske byrådsmedlemmer er, at I i det mindste sætter jer ind i sagen og får afklaret, hvad jeres argumentation skal være for at støtte denne besynderlige udstykning.

Denne sag er yderst principiel. Den sætter spørgsmålstegn ved den lige adgang til politikere og forvaltning og ved gennemsigtigheden i administrationen. Accepterer I denne form for håndtering af lokalplaner, er I med til at undergrave hele borgerinddragelsesprocessen og demokratiet, hvilket er alvorligt, og dermed respekten for og tilliden til vores politikere.

Hvis I onsdag stemmer ja til lokalplan 1113, kan jeg kun tyde det sådan, at I er enige med Bünyamin Simsek og Venstre i, at det er vigtigere at tilgodese bygherrers interesser – uanset hvor dyrt det er for byens borgere – end at tilgodese almenvellet og sikre byens kulturværdier og de grønne områder for vores børn og børnebørn, men er det nu også socialdemokratisk politik?

Tænk på, hvordan I bedst passer på demokratiet og fremmer den sunde byudvikling, når I stemmer i denne sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Alarm 112

Mand sigtet for vold mod person i offentlig tjeneste: DSB-medarbejder overfaldet, da han bad mand tage mundbind på

Annonce