Annonce
Debat

Læserbrev: En bøn til Bundsgaard

Mathias Ottesen Nielsen. Privatfoto

Efter sigende skulle Gud have skabt Jorden og alt dens indhold på seks dage. Efter at have skabt alt mellem himmel og jord, kiggede Gud på det og så, at det var godt. Det kunne Gud, fordi han ved alt, ser alt og kender alt. Vi andre dødelige må tit vente med at opdage kvaliteten af de projekter, vi sætter i søen, og således også i Aarhus Kommune.

Borgmester Bundsgaard har kastet sit åsyn på en byggeplads i Aarhus V, Gellerupparken, og konstateret, at den ikke tiltrækker de ressourcestærke danskere, han havde håbet på. Derfor må der tages nye midler i brug - en syndflod af nedrivninger.

Men Bundsgaard er ikke Gud. Det ved de fleste, forhåbentligt også borgmesteren selv. Og for almindelige mennesker gælder der den regel, at tingene udvikler sig.

Hos mine forældre i Gjellerup - en forstad til Herning - er kommunen ved at bygge en ny skole. Jeg har besøgt byggepladsen et par gange, men det er aldrig faldet mig ind at klage over, at skolebørnenes karakterer ikke er steget endnu. Enhver med en lille smule snusfornuft kan forstå, at en ufærdig bypark, lidt byggerod og igangværende renoveringsprojekter ikke tiltrækker særligt mange nye beboere. Men det betyder ikke, at de ikke kommer, når arbejdet står færdigt.

Faktisk tyder alt på, at folk bare står i kø. 150 mennesker var i forleden tilmeldt åbent hus for at se de nye lejligheder i boligafdelingen. Så når flere af dem står færdige, skal der nok være nye beboere, der banker på.

Så kære Jacob. Jeg har en bøn til dig. At du kaster dit blik lidt længere ud i fremtiden, tør se de gode fremskridt i området og dropper idéen om, at det er nødvendigt at stramme garnet yderligere. Det kvæler, som bekendt, barnet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce