Annonce
Læserbrev

Læserbrev: En enkelt racerbane holder åbent

Annonce

Ikke alle racerbaner er lukket i Europa. Der er stadigvæk "løb" et sted, hvor alle kan deltage. Stedet er Grenåvej i Aarhus.

Der er motorcykelræs hver tirsdag sommeren igennem, startende sidst på eftermiddagen. Ingen opdeling i klasser, men de fleste har store og kraftige maskiner. Tilskuerforholdene er meget fine. Der er rigeligt med pladser langs "banen", men der er mest at se og høre omkring færdselslysene.

Løbet er nemlig delt ind i afdelinger, så der er en ny start, når lysene skifter til "næsten" grønt. Så går det over stok og sten hen til næste lys. Kørerne kan sagtens nå at skifte op i 3. gear inden næste stop, d.v.s. at farten kan nemt komme op på langt over 150 km/t. Hastighedskontrol på den første del af banen virker virker ikke overfor motorcykler. De bliver ikke registreret med et nummer til senere genkendelse og afregning.

Lidt senere starter samme race bare i modsatte retning, mod Aarhus. Måske med lidt større spredning af deltagere i de samme starter, men der bliver "gået til den". Når mørket sænker sig, er der ikke så mange seriøse deltagere tilbage, så roen sænker sig over banen og området.

Man behøver ikke at troppe op på tilskuerpladserne lang Grenåvej. Man kan være hjemme på sin altan, i sin have eller terrasse og nyde den dejlige lyd af de mange deltagere, der kæmper om pladsen i første startrække ved næste lys. Og usikkerheden for kontrol af for høj hastighed bruger man ikke på Grenåvej.

Kom, vær med og vis, hvad et vidunder af en "risbrænder" kan præstere. I pausen mellem løbene bliver der sparket dæk og spist is ved ruinen ved Kalø, og så går den vilde jagt hjemad igen.

Nyd lyden på Grenåvej, den bliver bedre og bedre hen i sommerhalvåret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce