Annonce
Læserbrev

Læserbrev: En hjælpende hånd til ildsjælene

Annonce

Der bliver lavet så mange hjælpepakker for tiden, at det er svært at følge med. Og der er netop indgået en aftale om endnu en. En uhyre vigtig hjælpepakke, som består af otte tiltag, der skal bidrage til at holde hånden under vores civilsamfund og frivillige sociale organisationer.

Endnu engang er der et bredt flertal bag aftalen bestående af alle Folketingets partier på nær Nye Borgerlige. Hver og en af de deltagende partier har på hver deres måde medvirket til at gøre aftalen bedre. Det har været tydeligt at mærke under forhandlingerne, at man bredt i Folketinget er optagede af, at også civilsamfundsorganisationerne skal komme så godt igennem krisen som muligt.

Der afsættes blandt andet 50 millioner kroner i 2020 til en kompensationspulje målrettet frivillige sociale civilsamfundsorganisationer, som varetager sociale tilbud til blandt andet sårbare børn, udsatte voksne og mennesker med handicap. Derudover udvides de eksisterende ordninger om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger, så de i højere grad bliver tilgængelige for civilsamfundets organisationer og foreninger.

Organisationerne på socialområdet mærker ligesom mange andre dele af samfundet konsekvenserne af nedlukningen af Danmark, samtidig med at de netop nu yder vigtige sociale indsatser. Danmark ville ikke være Danmark uden de indsatser og alle ildsjælene, der gør en forskel for deres lokalområde. De spiller en uvurderlig rolle i vores sammenhold, og det er det sammenhold, der skal få os igennem krisen. Når de giver så meget til daglig, er det kun rimeligt, at staten også rækker dem en hånd til at klare sig igennem denne periode, hvor mange aktiviteter og indtægtskilder på grund af smittefare er lukket ned.

Psykisk sårbare, mennesker med handicap og børn fra udsatte familier er ekstra hårdt ramt under coronakrisen. Vi skal støtte og hjælpe dem og sikre, at de kommer godt ud på den anden side. Derfor er det uhyre vigtigt, at vi understøtter de frivillige organisationer, så der også er et sundt og stærkt civilsamfund – både nu og efter Covid-19.

Camilla Fabricius (S), medlem af Folketinget, socialordfører, og Daniel Toft Jakobsen (S), medlem af Folketinget, handicapordfører, begge valgt i Østjylland. Fotos: Steen Brogaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-udbrud fortsætter: På et døgn er yderligere 42 århusianere fundet syge

Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Annonce