Annonce
Debat

Læserbrev: En myg bliver til en elefant - og tilbage igen

Eva Damsgaard, Hjortevej 16, Hinnerup, tidl. byrådsmedlem i Favrskov Kommune for Dansk Folkeparti. Arkivfoto

Tja, forslaget om affaldssortering var ment som en kamp for at begrænse udledning af CO2, en større genanvendelse af affald samt en læring for vores børn/unge om at passe på naturen. Det lærer de selvfølgelig allerede hjemmefra og i skolen, men nu er der så mulighed får at gøre det i praksis, også på skolen.

Desværre kan jeg læse, at alt ender i ekstra rengøring, mange nye affaldsbøtter og lærere/frivillige, som angiveligt skal bruge uendelige ressourcer på at få især børnene til at sortere affald.

Underligt er det, at børn og unge - der ellers har ry for at være hurtige til at lære - pludselig anses for ikke at kunne mestre denne simple sorteringsopgave. Jeg forstår slet ikke den mistillid, der er til vores unge!? Langt de fleste bor jo i kommunen, hvor alle husstande har sorteret affald gennem flere år!

Helt lavpraktisk tænker jeg - der var medstifter af forslaget - at der på skolerne opsættes affaldsbeholdere i kantine, kantinekøkken, skolekøkken samt natur- og tekniklokaler. That's it! Det kan så godt være, at et stykke karamelpapir fra klasseværelset havner i dagrenovationen - men det overlever vi nu nok. Håndtering af disse ekstra beholdere kan da umuligt koste alverden.

I ældreplejen bør der være sorteringsspande i fælles- og anretterkøkken - ikke hos den enkelte beboer. Opgaven vil fortrinsvis skulle klares af personalet, der vel overvejende er fra Favrskov Kommune, og derfor er helt dus med opgaven. Det kan sagtens lade sig gøre og kræver ikke ekstra ressourcer. Jeg arbejder på plejehjem og praktiserer den sorteringsopgave allerede.

Kom nu i gang! Lav ordningen let, enkel og simpel - det vil reducere de kolde hænder - så også Konservative stemmer for!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce