Annonce
Læserbrev

Læserbrev: En opfordring til politikerne i Aarhus Kommune - tænk på området for handicap og psykisk sårbarhed som en investering

Tænk på området for handicap og psykisk sårbarhed som en investering i stedet for en stor udgiftspost.

Vi investerer i eliten, letbanen og store kulturelle arrangementer med en forventning om, at det betaler sig. Men når det handler om handicappede og psykisk sårbare, oplever jeg en berøringsangst blandt politikerne i Aarhus Kommune. Det betyder desværre, at der ikke bliver lyttet til fagligt kompetente personer indenfor området.

Prøv noget nyt og invester i sårbare mennesker. Drop lappeløsningerne og udnyt den specialviden, der findes. Ved at give det rigtige tilbud første gang, vil der i fremtiden blive frigjort rigtig mange ressourcer fra de berørte og deres pårørende. Sagsbehandlere vil kunne udføre det arbejde, som de er uddannet til – at rådgive og vejlede – uden at skulle spekulere i økonomi og kassetænkning.

I stedet for at give handicapområdet et løft har kommunen bestemt, at der skal laves en undersøgelse omkring, hvorfor der bliver flere personer med diagnoser. Problemet er ikke antallet af diagnoser, men hjælpen til personer med diagnoser.

Efter mange års besparelser på området er diagnoserne blevet mere komplekse og meget dyrere for samfundet. Hertil kommer, at mange med diagnoser nu også er socialt udsatte.

Giv de handicappede og psykisk sårbare lidt velværd. Det betaler sig. Tak.

Annonce
Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce