x
Annonce
Læserbrev

Læserbrev: En skidt beslutning at lukke genbrugspladserne for private

Holdes der behørig afstand, og corona-reglerne overholdes - også ved småt brændbart - er det endog meget svært at se, hvorfor også miljøet skal lide under de gældende omstændigheder.

Efter Kommunernes Landsforenings anbefaling har Affaldvarme i Aarhus lukket genbrugspladserne for private. Samtidigt har kommunen givet tilladelse til, at kolonihaverne åbner tidligere end ellers.

Bjarne Munk Jensen, direktør i Affaldvarme, siger til Århus Stiftstidende, at "det gælder jo om at begrænse vores omgang med hinanden så meget som muligt. Det er jo også derfor mange arbejder hjemme. Der siger KL så, at private nok godt kan vente nogle uger, inden de kan komme af med papkassen eller den gamle stol".

Men netop fordi folket har tvunget interneringstid, pågår der en række smårenoveringer i og uden for hjemmene. Også en lang række fra- og boligindflytninger - uagtet virus. Her i midtbyen er det tydelige bevis, at der omkring affaldsøer flyder med flytteaffald.

Og når kolonihaverne befolkes og åbnes op tidligere end ellers og med kommunens velsignelse - er der med garanti behov for, at affaldsordningen og genbrugspladser fungerer som i dansk normaltid.

Holdes der behørig afstand, og corona-reglerne overholdes - også ved småt brændbart - er det endog meget svært at se, hvorfor også miljøet skal lide under de gældende omstændigheder. Så få nu åbnet op, og pas på jer selv - og miljøet!

Henrik Schmidt. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce