Annonce
Læserbrev

Læserbrev: En væddeløbsbane er kulturarv, der skal værnes om

Det fremførte stadionprojekt hænger jo ikke sammen overhovedet: Arealmæssigt, bygningsmæssigt, økonomisk, parkeringsmæssigt og med kommunens egen grønne politik. Et håbløst projekt! Alligevel kaldes forslaget for visionært: Det må selv en politiker kunne se. Arme synder, der ikke kan se det.

Andre vædeløbsbaner som Charlottenlund og Klampenborg ligger jo også i bebyggelser med væsentligt højere jordpriser end Aarhus. Et forslag her om salg og "optimeret udnyttelse" med byggeri vil anses for tåbeligt. Der vil det være politisk selvmord at foreslå det. Derovre anser man banerne for kulturarv, der skal værnes om.

Hvordan kan det være, at nogle århuspolitikere indædt fastholder, at banen skal ud på Lars Tyndskids mark? Og nu forsøger man sig så også med et urealistisk stadionprojekt for at presse andre til at følge med.

Taler vi bare om kulturforskelle?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce