Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Er AGF's fans blevet sprogets smagsdommere?

I forlængelse af den fuldt berettigede debat om homofobiske og racistiske tilråb kunne jeg tænke mig at få opklaret, om det er AGF's fans, som er kvalificeret til at trække grænsen for, hvad man kan tillade sig at råbe.

Hvis ukvemsord, som indledes med homo- eller bøsse- er klassificeret som upassende og en klar overtrædelse af normerne, så vil jeg da godt tillade mig at spørge, om det er markant bedre, når man adskillige gange under søndagens kamp i Vejle skal høre den århusianske gruppering istemme tilråb som ”lorte-Vejle”.

Ærgerligt i øvrigt, fordi samme århusianere i øvrigt udgør et både positivt og festligt indslag ved en fodboldkamp.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce