Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Er midlertidig lukning af genbrugspladser den rigtige beslutning?

Genbrugspladser er under åben himmel, folk kommer ikke tæt på hinanden, så sandsynligheden for at blive smittet på en genbrugsplads vil være meget lille, langt mindre end i fødevarebutikker.

Vi skal bruge alle midler for at få bekæmpet coronavirus, og det gør Aarhus Kommune også. Men lukning af vores genbrugspladser kan måske få den modsatte virkning.

Hvis folk ikke kan komme af med deres affald på en genbrugsplads, begynder man at finde alternative steder at droppe sit affald, det kan bl.a. være i vores natur, store skraldespande i midtbyen, ved firmaer og mange andre steder.

Man kan ikke vide sig sikker på, at det affald, der bliver smidt i naturen og i overfyldte skraldespande, ikke kan være en smittefare. Vores genbrugspladser er under åben himmel, folk kommer ikke tæt på hinanden, så sandsynligheden for at blive smittet på en genbrugsplads vil være meget lille, langt mindre end den vil være i vores fødevarebutikker, hvor folk kommer meget tættere på hinanden, og så er det indendørs.

Jeg oplevede det selv forleden, hvor der var smidt affald i naturen, som jeg samlede op og ville køre på genbrugspladsen, men der var lukket for private. Jeg fik løst mit problem, men det tror jeg ikke, alle vil kunne.

Affald, der bliver afleveret på en genbrugsplads, som for eksempel småt brandbart, vil blive afbrændt, så der er ikke nogen smittefare. Genbrugspladserne kan eventuelt desinficere det, som man måtte skønne, kunne være en smittefare.

At lukke vores genbrugspladser, som alle er under åben himmel, ser jeg ikke som en foranstaltning til at bekæmpe corona. Hvis det skulle være tilfældet, så skal alle udendørs arbejdspladser ligeledes lukke ned.

Så mon ikke man skal overveje at få genbrugspladserne åbnet igen, også for private?

Knud N. Mathiesen (DF), byrådsmedlem i Aarhus. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce