Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Erhvervsudvikling og turisme skal styrkes

Bæredygtighed er et vigtigt fokusområde i de kommende år, og økonomisk bæredygtighed ikke mindst. En aktiv erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik kan understøtte vækst og udvikling, herunder vækst i job og erhverv.

Norddjurs Kommune har indgået budgetforlig for 2020 - 2023. Erhvervsudvikling og turisme har en væsentlig plads i budgetaftalen.

Gode rammebetingelser for erhvervslivet, økonomisk vækst, højere indkomster og beskæftigelse, god infrastruktur og mobilitet samt færre borgere på overførselsindkomster er væsentlige udviklingspunkter i de kommende år.

Norddjurs Kommune skal være økonomisk bæredygtig på trods af de uretfærdige og særlige rammevilkår, vi har. Det gør det svært at realisere målsætningen tilstrækkeligt, og det er derfor vigtigt at investere i en aktiv erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik.

Vi skal hjælpe flere ledige hurtigere i job, så de kan blive selvforsørgende. Det vil kunne bidrage til at nedbringe overførselsindkomsterne i de kommende år.

Vi skal samtidig styrke vores fokus på erhvervsudvikling. Vi skal tættere på det lokale erhvervsliv gennem styrket dialog og service til virksomhederne. Der skal skabes en klar retning og strategi i forhold til erhvervsservice og erhvervsudvikling.

Af budgetaftalen fremgår det, at der ansættes en erhvervsmedarbejder med det sigte at styrke relationer og service overfor erhvervslivet i hele kommunen og samtidig understøtte, at dialogen med virksomhederne styrkes gennem mere omfattende dialogaktiviteter og information til de enkelte virksomheder.

Erhvervsudviklingspuljen forhøjes desuden fra 1,0 til 1,3 millioner kroner årligt med øget mulighed for at understøtte erhvervsudvikling og skabe bæredygtige partnerskaber på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet.

Bæredygtighed er et vigtigt fokusområde i de kommende år, og økonomisk bæredygtighed ikke mindst. En aktiv erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik kan understøtte vækst og udvikling, herunder vækst i job og erhverv.

Jeg ser frem til dialogen og samarbejdet. Sammen kan vi gøre en forskel.

Annonce
Else Søjmark (S), byrådsmedlem i Norddjurs Kommune, formand Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce