Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Erstatning til naboer nær grusgrave

Der er desværre eksempler på, at boliger bliver fanget tæt på en grusgrav, og at ejendommene derfor bliver usælgelige. Det er uretfærdigt, at borgere på den måde kan blive stavnsbundet uden nogen form for erstatning.

Annonce

Regionsrådet har ansvaret for planlægning af råstofudvinding i hele regionen. Det gælder også placering af grusgrave, som jo er helt afgørende for gennemførelse af regionens mange anlægsopgaver med boliger, veje og jernbaner. For øjeblikket arbejdes der med over 50 placeringsforslag, hvoraf en del skal indgå i den kommende Råstofplan for Region Midtjylland.

Der er desværre eksempler på, at boliger bliver fanget tæt på en grusgrav, og at ejendommene derfor bliver usælgelige. Det er uretfærdigt, at borgere på den måde kan blive stavnsbundet uden nogen form for erstatning. Samtidig kan der være væsentlige gener med periodevis voldsomme støvmængder, samt støj fra store maskiner i grusgraven og talrige lastbiler i dagtiden.

Venstre har længe ønsket, at der blev mulighed for at give en kompensation til naboer til grusgrave, som svarer nogenlunde til den kompensation, som naboer til vindmøller kan opnå. Folketinget bør vedtage en lovgivning, hvor naboer til grusgrave kan få erstatning for det værditab, som rammer deres ejendom. Kompensationen skal betales af det firma eller personer, som ejer eller lejer grusgravene.

Samtidig bør graveafstanden til naboskel og nabobebyggelse vurderes individuelt og fremadrettet være betydeligt længere.

Samfundet har brug for grusgrave, og regionen er nødt til at udpege de mest egnede placeringer. Samfundet bør dog sikre en langt mere retfærdig behandling af de naboer til grusgrave, som er tvunget til at affinde sig med konsekvenserne af fællesskabets interesser.

Christian Møller-Nielsen (V), regionsrådsmedlem. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Aarhus For abonnenter

Håndboldklub er afhængig af forældres frivillige indsats for at få økonomien i mål: Vil du helst sælge burgere eller rydde op efter motionsløb?

Annonce