Annonce
Debat

Læserbrev: Et enkelt NEJ kan betyde afvikling og lukning af Kattegatcentret - vil vi det?

Bente Hedegaard (S), medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune. Pressefoto
Annonce

I 2016 gav Norddjurs Kommune tilsagn om at støtte Kattegatcentret med udbygning og en ny attraktion. På daværende tidspunkt var vist alle med på, at det er altafgørende for attraktioner at forny sig for fortsat at tiltrække børn, forældre, unge, ældre og turister. Det samme gør for eksempel Randers Regnskov, ReePark og Djurs Sommerland. Det fastholder og giver flere besøgende og sikker drift. Hvis man ikke udvikler - så afvikler man, er et kendt mantra.

Hvad gør Kattegatcentret for os:

- De er en del af skoletjenesten, hvor 12.000 børn og unge lærer om livet i havet. De lærer om naturvidenskab på en måde, som støtter op om undervisningen i vores skoler. Det er et fantastisk tilbud til alle kommunens skoler og elever, rigtig mange elever fra vores skoler får lærdom via skoletjenesten. Det er også dagplejebørn og studerende på videregående uddannelser. Dagplejebørn fra Auning har, blandt andet via støtte fra støtteforeningen Bodia, besøgt centeret som fast årlig udflugt. Børn og unge kommer der - og bliver klogere ved at få livet i havet mellem hænderne. Det giver kloge hænder og hoveder.

- I 2016 og 2018 blev Kattegatcentret kåret som Nordens Bedste Akvarium. Det er der da grund til at være stolt af. Og et klart skulderklap til Centret og de ansatte for deres indsats.

- Centret videreformidler historier og oplevelser, som gør os klogere på havet. Det gør, at vi og næste generationer passer bedre på havmiljøet. Og det har vi brug for. Vi skal bruge havets ressourcer også i fremtiden.

- Der tilføres viden til erhvervslivet om, hvordan vi kan bruge havets ressourcer. Se for eksempel Nordisk Tang, som har skabt både national og international anerkendelse for deres produkter og de arbejdspladser, der er skabt.

- Kattegatcentret skaber arbejdspladser. Det gør de både på centret, men helt afgjort også i oplandet. Det tiltrækker turister, der igen skaber arbejdspladser. Der er tætte samarbejder med andre aktører, for eksempel Kyst- og Fjordcenteret. Analysefirmaet Epinion har regnet på Kattegatcentrets økonomiske bidrag til det omkringliggende samfund. Analysen kan hentes og læses på Kattegatcentrets hjemmeside. Jeg vil opfordre til at læse dette - det er meget oplysende og opløftende læsning.

- De skaber aktiviteter i ferierne for vores børn. Se blot på programmet for uge 7.

Pingviner er en sikker gevinst for børn. Det skaber fornyelse og flere besøgende - og en aktiv turistattraktion, som kommer mange til nytte. Arbejdspladser, erhvervsliv, detailhandel og tiltrækning til andre attraktioner. Vi har brug for at finde og udvikle områder, hvor vi kan skabe grobund for noget mere.

Jeg har stor forståelse for - og er selv ramt af både frustration, tvivl, afmagt - som jeg også hører, at I andre borgere i kommunen er ramt af. Men jeg har brug for at kæmpe for, at vi skal op til overfladen igen. Vi SKAL skabe arbejdspladser, vi SKAL skabe vækst, vi SKAL skabe mulighed for, at borgere kan tjene penge og betale skat. Vi SKAL skabe indtægter, og vi SKAL gøre det bedre for vores ældre, vores børn, vores fritid. Det kan blive vores chancen for en win-win-mulighed. Mere økonomi i form af skatter - bedre velfærd.

Kan jeg gøre det, ved at stemme NEJ til udvikling af Kattegatcentret? Kan jeg gøre det, ved at stemme JA til udvikling af Kattegatcentret? Vil et NEJ fra mig betyde lukning af Kattegatcentret? Er det en lukning, jeg som borger ønsker? Vil jeg undvære Kattegatcentret? Kan vi som kommune undvære de indtægter, som Kattegatcentret skaber?

Som politiker står jeg ligesom jer over for nogle meget svære valg. Det gør jeg også her. Dette her er altså rigtig svært! Men jeg vil ikke give op. Så det bliver et JA fra mig. Jeg tror på, det er det bedste for Norddjurs og fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Annonce