Annonce
Debat

Læserbrev: Et mulehår fra massefyringer

Formand Hanne Pontoppidan, Uddannelsesforbundet. Foto: Mikkel Østergaard

Besind jer, lyder opfordringen til Aarhus Byråd fra formand for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan.

Når politikerne i Aarhus Byråd i dag, onsdag 22. august, holder byrådsmøde, vil et flertal af dem formentlig afgive en stemme, der kan betyde, at 65 trofaste medarbejdere mister deres job. Og ikke nok med det. Godt 2.000 kursister på et af Danmarks største sprogcentre står i givet fald i fremtiden til at få danskundervisning af en lavere kvalitet.

Det er kommet dertil, fordi Aarhus Byråd med Socialdemokraterne i spidsen har valgt at sende danskundervisning af flygtninge og indvandrere i udbud. Det har Aarhus Kommune sådan set gjort siden 2006, men altid med et krav om såkaldt virksomhedsoverdragelse.

Men denne gang er der i udbudsmaterialet - som en forvaltning under en socialdemokratisk rådmands ansvar har lavet udkastet til - ikke noget krav om, at de ansatte skal virksomhedsoverdrages - altså at medarbejdernes job er sikret, uanset hvem der vinder udbuddet.

Vi har selvfølgelig fuld forståelse for, at kommunens politikere gerne vil nedbringe kommunens udgifter. Men i det her tilfælde har politikerne tænkt sig at spare på det forkerte område. Det er nemlig et kompliceret arbejde at undervise flygtninge og indvandrere i dansk. Mange af kursisterne har baggrunde og forhistorier, som kræver helt særlig ekspertise af underviserne. Holder man ikke fast i de lærere, der har den nødvendige, lange erfaring, mister man også deres store viden, og ekspertise vil gå tabt. Det vil medføre et fald i kvaliteten, som vil tage årevis at genoprette.

I Århus Stiftstidende 20. juni fremgår det, at der er splittelse i byrådet om, hvorvidt der skal stilles krav om virksomhedsoverdragelse. Tungen på vægtskålen er Socialdemokratiet. Men trods gentagne opfordringer har socialdemokraterne ikke givet udtryk for, at de har tænkt sig sætte en stopper for massefyringerne af sprogcenterets ansatte.

Vi vil derfor benytte skæbnedagen i dag til at tilskynde det gamle arbejderparti til at besinde sig og ikke gøre sig til bannerfører for en udlicitering, som kan koste 100 loyale medarbejdere jobbet og med al sandsynlighed forringe danskundervisningen af flygtninge og indvandrere i Aarhus.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce