x
Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Et stykke gammelt Aarhus-historie kan blive ødelagt

Som mangeårig beboer på Sandgravvej 2 må jeg beklage dybt, at vi nu igen skal forholde os til et kommende højt etagebyggeri her i vores lille, smalle gade.

Så sker det igen. En lokalplan, 1110 Sandgravvej/Skovvejen i Aarhus, er til høring. Og gennemførelse heraf vil medføre ødelæggelse af et stykke gammelt Aarhus-historie!

Som mangeårig beboer på Sandgravvej 2 må jeg beklage dybt, at vi nu igen skal forholde os til et kommende højt etagebyggeri her i vores lille, smalle gade.

I 2016 blev der givet tilladelse til opførelse af en femetages ejendom på Sandgravvej 4-6 med følgende bemærkning fra Lokalt Kulturmiljøråd: "Endvidere er det fortsat vigtigt ikke at nedrive den eksisterende bebyggelse og bygge højt langs Sandgravvejs modstående sydside. Dette skal sikre en balance i forholdet mellem både den smalle gade og bebyggelsen, der sikrer, at sollyset fortsat kan nå ned i gaderummet, men også den større helheds sammenhæng til de bevaringsværdige 2-etages rækkehuse langs Skovvejen”.

Ifølge "Forslag til Lokalplan 1110" bliver der tale om et gedigent fortætningsprojekt i en i forvejen tæt bydel: Samtlige bebyggelser på Sandgravvejs sydside skal nu fjernes – herunder byens ældste byggeforeningshus på Sandgravvej, som har bevaringsklasse – og i stedet opføres tæt og høj bebyggelse i op til fire-fem etager og med en p-kælder!

Dette lokalplanforslag vil få voldsomme konsekvenser, både trafikmæssige og miljømæssige.

Trafik: Med opførelsen af 30-40 nye lejligheder (eller flere?), hvor eneste tilkørsel er Sandgravvej, hvordan ser man trafikproblemet løst? Sandgravvej er en lille, smal, blind vej, der i forvejen er så smal, at to biler ikke kan passere hinanden. Aktuelt er der på Sandgravvejs sydside plads til parkering af ca. otte biler. Hvordan skal denne lille vej kunne rumme mere trafik? En eventuel p-kælder vil kun skabe yderligere trafikkaos.

Miljø: I forvejen er gårdsiden på Sandgravvej 2 blevet totalt mørklagt og skyggefuld efter opførelsen af Sandgravvej 4-6 (på fem etager), da der ikke længere kommer sol i vores gård. Med opførelse af bygninger af de dimensioner, som nævnt i Lokalplanforslag 1110, vil udsigt og lys på vores sydlige facadeside nu også blive fjernet og levne en meget smal og mørk gyde. En lille historisk og smal gade som Sandgravvej kan simpelthen ikke bære, at der nu skal være højhuse på både nordsiden og sydsiden.

Byggeprocessen: Såfremt byggeriet iværksættes, kan man frygte, at der skal piloteres med store gener som larm og rystelser og skader på naboejendommene – bl.a. i form af store revner. Dette erfarede vi ved piloteringen af Terrassehusene på Skovvejen, med store revneskader i vores ejendom. Vi vil derfor på det kraftigste henstille til, at der bruges bor/skrue og ikke piloteres med rambukke af hensyn til naboejendomme.

Hvis I vil nå at se et stykke Aarhus-historie, så skynd jer meget til Sandgravvej! Fremover er der kun Den Gamle By tilbage.

Sandgravvej ses nederst i billedet - en sidegade til Skovvejen og lige til venstre for Terrassehusene. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Annonce