Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Et stykke gammelt Aarhus-historie kan blive ødelagt

Som mangeårig beboer på Sandgravvej 2 må jeg beklage dybt, at vi nu igen skal forholde os til et kommende højt etagebyggeri her i vores lille, smalle gade.

Så sker det igen. En lokalplan, 1110 Sandgravvej/Skovvejen i Aarhus, er til høring. Og gennemførelse heraf vil medføre ødelæggelse af et stykke gammelt Aarhus-historie!

Som mangeårig beboer på Sandgravvej 2 må jeg beklage dybt, at vi nu igen skal forholde os til et kommende højt etagebyggeri her i vores lille, smalle gade.

I 2016 blev der givet tilladelse til opførelse af en femetages ejendom på Sandgravvej 4-6 med følgende bemærkning fra Lokalt Kulturmiljøråd: "Endvidere er det fortsat vigtigt ikke at nedrive den eksisterende bebyggelse og bygge højt langs Sandgravvejs modstående sydside. Dette skal sikre en balance i forholdet mellem både den smalle gade og bebyggelsen, der sikrer, at sollyset fortsat kan nå ned i gaderummet, men også den større helheds sammenhæng til de bevaringsværdige 2-etages rækkehuse langs Skovvejen”.

Ifølge "Forslag til Lokalplan 1110" bliver der tale om et gedigent fortætningsprojekt i en i forvejen tæt bydel: Samtlige bebyggelser på Sandgravvejs sydside skal nu fjernes – herunder byens ældste byggeforeningshus på Sandgravvej, som har bevaringsklasse – og i stedet opføres tæt og høj bebyggelse i op til fire-fem etager og med en p-kælder!

Dette lokalplanforslag vil få voldsomme konsekvenser, både trafikmæssige og miljømæssige.

Trafik: Med opførelsen af 30-40 nye lejligheder (eller flere?), hvor eneste tilkørsel er Sandgravvej, hvordan ser man trafikproblemet løst? Sandgravvej er en lille, smal, blind vej, der i forvejen er så smal, at to biler ikke kan passere hinanden. Aktuelt er der på Sandgravvejs sydside plads til parkering af ca. otte biler. Hvordan skal denne lille vej kunne rumme mere trafik? En eventuel p-kælder vil kun skabe yderligere trafikkaos.

Miljø: I forvejen er gårdsiden på Sandgravvej 2 blevet totalt mørklagt og skyggefuld efter opførelsen af Sandgravvej 4-6 (på fem etager), da der ikke længere kommer sol i vores gård. Med opførelse af bygninger af de dimensioner, som nævnt i Lokalplanforslag 1110, vil udsigt og lys på vores sydlige facadeside nu også blive fjernet og levne en meget smal og mørk gyde. En lille historisk og smal gade som Sandgravvej kan simpelthen ikke bære, at der nu skal være højhuse på både nordsiden og sydsiden.

Byggeprocessen: Såfremt byggeriet iværksættes, kan man frygte, at der skal piloteres med store gener som larm og rystelser og skader på naboejendommene – bl.a. i form af store revner. Dette erfarede vi ved piloteringen af Terrassehusene på Skovvejen, med store revneskader i vores ejendom. Vi vil derfor på det kraftigste henstille til, at der bruges bor/skrue og ikke piloteres med rambukke af hensyn til naboejendomme.

Hvis I vil nå at se et stykke Aarhus-historie, så skynd jer meget til Sandgravvej! Fremover er der kun Den Gamle By tilbage.

Annonce
Sandgravvej ses nederst i billedet - en sidegade til Skovvejen og lige til venstre for Terrassehusene. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];